Urheilu

Valioliigatuomari laittoi väärän miehen suihkuun

Wayne Rooney teki maalit Manchester Unitedin voittaessa Sunderlandin jalkapallon Englannin Valioliigassa, mutta eniten ottelussa huomiota keräsi erotuomari Roger East. Hän passitti suihkukomennukselle suoralla punaisella kortilla monen mielestä väärän pelaajan.

Sunderland sinnitteli kotijoukkueen kyydissä aina 64. minuutille, jolloin East havaitsi ManU-kärki Radamel Falcaon kaadon rangaistusalueella. Kolumbialaisen sai kentän pintaan John O'Shea, mutta erotuomari näytti korttia O'Shean topparipari Wes Brownille, joka oli myös mukana tilanteessa.

- Erotuomari uskoi, että Brown rikkoi Falcaota laukaisuhetkellä. Hän keskusteli asiasta vielä muiden tuomareiden kanssa, mutta heistä kukaan ei havainnut tilannetta yhtä hyvin, ammattierotuomareiden järjestö PGMOL kertoi tiedotteessa.

Sunderlandin päävalmentaja Gus Poyet kertoi miettivänsä valituksen tekemistä.

- Erotuomarin mukaan rikkeitä tehtiin kaksi, toisen O'Shea ja toisen Brown. Wes Brown ei koskenut ketään, joten en tiedä, mitä hän näki, Poyet päivitteli.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Rooney laittoi tilanteesta seuranneen rangaistuspotkun maaliin, ja hän osui vielä 84. minuutilla. ManU voitti 2-0 ja nousi liigassa kolmanneksi, kaksi pistettä edelle sunnuntaina 27. kierroksen ottelunsa pelaavaa Arsenalia.

Murray teki kaksi ja sai kaksi korttia

Glenn Murray teki kaksi maalia ja joutui ennenaikaiseen suihkuun, kun Crystal Palace haki 3-1-vierasvoiton West Hamin kentältä.

Murray puski Palacen johtoon avauspuoliajan lopulla ja osui myös 63. minuutilla, mutta joutui kentältä pois kuusi minuuttia myöhemmin kerättyään toisen keltaisen kortin.

West Ham oli joulukuun puolivälissä sarjassa neljäntenä, mutta sen jälkeen se on ottanut vain kaksi voittoa 12 ottelusta ja pudonnut sarjassa yhdeksänneksi. Palace puolestaan on voittanut neljä seitsemästä sen jälkeen, kun Alan Pardew tuli valmentajaksi.

Southampton menetti asemiaan taistossa Mestarien liigan paikoista, kun West Bromwich otti Saido Berahinon jo toisen minuutin maalilla voiton.

Aston Villan tappioputki venyi jo seitsemään otteluun, kun Papiss Cisse iski Newcastlelle 1-0-voiton. Burnley hävisi Swansealle 0-1, ja Stoke voitti Hullin 1-0.