F1

Rosberg esitteli avauskisan autonsa iskukyvyn

Nico Rosberg Barcelonan talvitesteissä. Kuva: AFP/Josep Lago
Nico Rosberg Barcelonan talvitesteissä. Kuva: AFP/Josep Lago

Tämä oli se Mercedeksen lopullinen uusi Hopeanuoli, jolla mestaritiimi lähtee puolustamaan viime vuoden täysosumaansa Australian Grand Prix -kisaan Melbourneen.

Uusien osien myötä Nico Rosberg joutui uurastamaan koko perjantain Barcelonan talvitesteissä, jotta sai W06 Hybrid -autonsa säädöt edes suhteellisen oikein.

– Huh, mikä päivä! Vaikka numerot näyttävät kaiken olevan oikein säädöissä, ne olivat hyvin kaukana siitä, missä niiden pitäisi olla. Kesti kauan ennen kuin ymmärsimme, mistä oikein oli kysymys, Rosberg summaili urakkaansa.

– Käytännössä koko päivä meni parempien säätöjen hakemiseen ja oikean suunnan etsimiseen. Auto yliohjautui pahasti, ja meni radalla joka puolelle. Päivän lähestyessä päätöstään se alkoi vasta tuntua kohtuulliselta.

Säätötyön ei tarvinnut osua edes kohdalleen, kun tiimi päästi Rosbergin irti ensi kertaa uusilla pehmeillä renkailla. Saman tien Mercedes karautti ensi kertaa tänä talvena tuloslistan kärkipaikalle.

Rosberg runttasi kaksi identtistä huippukierrosta kummallakin uudella rengassetillään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Pelkästään se, että pistää pehmeät renkaat, tuo jo yksistään enemmän pitoa, eikä balanssista ole niin väliä, kun pystyy tekemään hyviä kierrosaikoja. Meillä oli nyt ihan hyvä loppu tälle testipäivälle.

Kärkiajat olivat samalla voimainnäyttö kilpailijoille, jotka tähän asti olivat hallinneet tuloslistan kärkipaikkaa.

Räikkösen vanha
ennätys vaarassa

Katalonian Grand Prix -radan virallinen kierrosennätys on Kimi Räikkösen vuonna Ferrarilla vetämä 1.21,670. Rosberg pääsi siitä lähes sekunnin päähän.

Onko tänä vuonna mahdollista alittaa rataennätys?

– Ehkä se on mahdollista, mutta täytyy muistaa, että kun rata on nyt viileämpi, se on myös nopeampi kuin sitten GP-viikonlopun kuumuudessa. Totta kai nämä autot tulevat koko ajan yhä nopeammiksi. Kun pistää pehmeät renkaat alle, nyt voi tehdä todella hyviä kierrosaikoja.

Rosberg joutui yhä uudelleen vastaamaan, tuntuiko auto hyvältä ajettavalta.

– Ei tuntunut. Päinvastoin. Sen perä ei ollut hyvä. Ajaminen saattoi näyttää hyvältä, mutta haluan parempaa ja parempaa. Parasta oli, että menimme koko päivän oikeaan suuntaan, mutta kauan se kesti, kun olimme aloittaessamme niin tavattoman kaukana. Se on hyvin epätavallista.

Lewis Hamilton viimeistelee lauantaina testityöt omalta osaltaan. Hän ei ole ajanut vielä kertaakaan uusilla pehmeillä renkailla. Torstai meni pitkälti hybridipuolen aiheuttamassa remontissa.

Rosberg pääsee sitten autoon vielä sunnuntaina.

– Silloin tavoite on harjoitella kaikki valmiiksi Australiaa varten. Oloni autossa alkoi tuntua hyvältä, kierroksia tulee hyvin, mutta tarkastettavaa riittää. On tehtävä stopit, startit, kaikki, mikä on tärkeää avauskisassa.

Turun Sanomat, Barcelona

HEIKKI KULTA