Urheilu

Minskin Dinamo kaatoi Jokerit jatkoajalla

Jokerit aloitti KHL-jääkiekkoliigan pudotuspelit kirvelevällä tappiolla, kun se kaatui kotikaukalossaan Dinamo Minskille jatkoerässä 2-3. Kamppailua kahdella maalilla johtanut helsinkiläisjoukkue koki valkovenäläissikermän hirmukirin, kun vieraat punnersivat nitro-ottelussa kavennuksen 52. minuutilla ja tasoituksen 59. minuutilla.

- Huono tapa hävitä, kun johtaa 2-0. Passivoiduimme etenkin puolustuspelaamisessa, Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund harmitteli.

Kamppailu kulki reilut 50 minuuttia Jokerien johdossa ja komennossa. Sitten alkoi Minskin vyörytysmäinen yllätyshyöky.

- Annoimme liikaa maalipaikkoja etenkin kolmannessa erässä, Westerlund ruoti.

Jatkoerässä Jokereilla oli loistomahdollisuudet kirjoittaa kamppailu uuteen uskoon. Dinamo joutui kahden päällekkäisen jäähyn takia pelaamaan 1.37 minuuttia kolmella viittä vastaan.

- Kaiken kaikkiaan meidän ylivoimapeliin kaivataan enemmän laukauksia ja maalille pelaamista, Westerlund puntaroi.

- Yritämme tällä hetkellä ehkä rakentaa liian loppuun asti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ohtamaa tykitti historiaa

Helsinkiläisjoukkueelle historiallisten pudotuspelien avausosuman tykitti puolustaja Atte Ohtamaa. Mikään varsinainen maalihai Ohtamaa ei ole, sillä runkosarjassa hän teki yhden maalin ja uran tuotteliain SM-liigakausi 2013-14 kerrytti viisi runkosarjaosumaa.

- Meidän pitää pystyä puolustamaan paremmin kaverin hyviä hetkiä, Ohtamaa tiesi parannusreseptiksi seuraavaan kohtaamiseen.

Kauden avauskamppailussa syyskuussa Minsk otti 5-4-jatkoaikavoiton Jonathan Cheechoon tehtaillessa tehopisteet 3+2. Perjantaina kanadalainen punnersi syöttöpisteen 2-2-tasoitukseen. Voitto-osuman niittasi lähietäisyydeltä ajassa 74.31 Matt Ellison.

- Tiesimme, että he ovat kovia varsinkin erikoistilanteissa. Ottelu oli meidän hallussa, ja olimme jopa parempi joukkue. Mutta maalit ratkaisee, kiteytti Jokerien kapteeni Niko Kapanen.

Sarja jatkuu lauantaina Jokerien toisella kotipelillä, ja alkuviikosta tahkotaan Valko-Venäjällä kolmas ja neljäs ottelu. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

- Tavoitteenamme oli voittaa toinen näistä ensimmäisistä Helsingin otteluista, Dinamon päävalmentaja Lubomir Pokovic kertoi.