Urheilu

Kesy HPK jäi JYPin jyrän alle

Jyväskylän kiekkoylpeys JYP otti tärkeän voiton jääkiekkoliigassa perjantaina, kun HPK kellistyi Jyväskylässä maalein 4-1. Voittonsa myötä JYP nousi tasaisessa sarjataulukossa neljänneksi. HPK:lle tappio oli jo neljäs perättäinen.

JYPin paidassa pistenikkarina kunnostautui Markus Hännikäinen tehoin 2+1. Maalinteossa onnistuivat hurrikaaninutuilta lisäksi Miika Lahti sekä Darryl Boyce. HPK:n lohtumaalin päätöserässä laukoi Aleksi Laakso.

- Mukava se on välillä maaleja tehdä. Toki pisteet lämmittävät. Aika leipiintynyt sitä jo olisi työhönsä, jos ei kolmen pisteen ilta sekä itselle että joukkueelle ilahduttaisi, Hännikäinen hymyili.

JYPin päävalmentaja Marko Virtasta lämmitti ehjä ja miehekäs 60 minuutin esitys.

- Puolustaminen on nostettu teemaksi. Tänään otettiin pois HPK:n suorat hyökkäykset ja siinä onnistuttiin hyvin. Laadukkaasta puolustamisesta lähtee laadukas hyökkäys, Virtanen totesi.

- Numerot hiukan mairittelevat meitä. Olisi voitu ottaa enemmänkin takkiin. Henkinen valmistautuminen ei ollut osalla joukkueesta ammattilaisurheilun tasolla. JYP vei kaikki kaksinkamppailut ja tulos näkyy taululla, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen puolestaan manasi.