Jääkiekko

Jokerien Hagman: Iso tavoite alkuun on neljä voittoa

Jokerien kuherruskuukausimainen debyyttikausi KHL-jääkiekkoliigassa kaipaa hienoa loppuhuipennusta.

Helsinkiläisjoukkue aloittaa pudotuspelit kohtaamalla Dinamo Minskin kotijäällään perjantaina ja lauantaina. Erinomaisesti runkosarjassa pärjännyt Jokerit on nimensä veroinen – yksi mahdollinen yllättäjä mestaruustaistossa isompien ennakkosuosikkien sakissa.

– Iso maali alkuun on, että ottaa neljä voittoa Minskistä. Mutta jokainen joka pelaa, ei lähde häviämään siitä eteenpäin. Sinänsä on aika selvääkin, mikä tavoite kuitenkin on, Jokerien hyökkääjä Niklas Hagman kuvaa rummuttamatta mestaruustavoitetta.

– Mutta ei auta kuin miettiä, että koetetaan kaapia neljä voittoa nyt. Sitten ajatellaan muita, Hagman jatkaa.

Hagman on ehtinyt kokea Helsingin Areenalla paljon. Jokerien tähtihyökkääjän riemukkaimmissakin takautumissa riittää variaatiota. Päällimmäisenä vanhoja kerratessa on alle 20-vuotiaiden turnaus uudella areenalla 1998, kun Hagman ratkaisi maalillaan kultamitalien osoitteen.

– Paras muisto on nuorten MM-finaali. Sitten Kärppien kanssa divarinousun jälkeen seuraavalla kaudella oltiin kahdeksansia ja pudotimme Jokerit.

– Myös ensimmäinen täällä pelattu KHL-peli erottuu muista, Hagman poimii.

Hagmanille on kertynyt karvauksiakin nykyiseltä työpaikaltaan Helsingin Ilmalassa. Huonot muistot tulevat nekin helposti mieleen.

– Se legendaarinen 5–6-tappio Ruotsille MM-kisoissa. Siinä mielessä olisi hyvä saada hyvien muistojen listalle lisäystä, Hagman murjaisi.

TS–STT