Urheilu

Saarinen pitää Ruotsia viestin ykkössuosikkina

Suomen naisten viestijoukkueen avaaja Aino-Kaisa Saarinen pitää Ruotsia huomisen 4x5 kilometrin suosikkina. Saarinen uskoo, että ruotsalaisia siivittää kotikisojen onnistuminen.

- Norja on varmaan paperilla kovempi, mutta ruotsalaiset ovat onnistuneet täällä suksien kanssa, ja siellä on varmaan Hannu Hanhi -fiilis, Saarinen ennakoi.

Ruotsalaiset panttasivat aamupäivällä vielä viestikvartettiaan ja sen hiihtojärjestystä, mutta suomalaiset julkistivat aamulla hiihtojärjestyksen. Saarisen jälkeen viestiä vie perinteisellä Kerttu Niskanen, jonka jälkeen vapaalla jatkavat Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski. Perinteisen hiihdon varaedustaja on Anne Kyllönen, vapaalla Laura Mononen.

Suomen viestijoukkue muotoutui tiistaina joukkueen ja päävalmentaja Reijo Jylhän keskinäisen keskustelun ja suljetun lippuäänestyksen pohjalta. Saarinen piti systeemiä hyvänä.

- Kyllähän me itse tiedämme oman tilanteemme, kahdeksanteen arvokisaviestiinsä starttaava Saarinen sanoi.

Magnar Dalenin päävalmentaja-aikana 2006-2014 Dalen ilmoitti urheilijoille viestijoukkueen ja sen hiihtojärjestyksen. Urheilijoiden mielipiteet eivät Dalenin näkemystä kääntäneet.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Falunin keskustelussa joukkue mietti Suomen kilpailutilannetta viestissä ja millaisen joukkueen Suomi siihen tilanteeseen tarvitsee. Oman ehdotuksensa joukkueesta jokainen hiihtäjä kertoi kirjallisena.

- Kirjallisesti tulee ehkä rehellisin arvio, Saarinen totesi.

Päävalmentaja Jylhä arvioi, että jo ensi vuonna naiset ovat valmiit kertomaan muiden kuullen suullisesti, mikä kenenkin mielestä olisi hyvä viestijoukkue. Ensi vuonna ei tosin ole arvokisoja, joten viestijoukkueita valitaan vain maailmancupiin.

-------------------------------------------

Korjattu aiempaa uutista klo 12.30: Aino-Kaisa Saarinen valmistautuu kahdeksanteen arvokisaviestinsä, ei seitsemänteen.