Urheilu

Lukko vaihteeksi aallonharjalla

Rauman Lukon peli on ollut viime aikoina jopa ottelun sisällä surfausta aallonharjalta pohjalle ja takaisin. Tiistaina oli vaihteeksi taas harjan vuoro KalPan kaatuessa Äijänsuolla puhtaasti 3-0. Kuopiolaisille tappio merkitsi kuuden ottelun voittoputken napsahtamista poikki.

- Se oli ennen kaikkea hyvän puolustuksen ja hyvän maalivahdin voitto, tiivisti Lukon toisen maalin viimeistellyt Jerry Ahtola pelin jälkeen. Lukon maalissa pelanneelle Ryan Zapolskille nollapeli oli kauden viides.

Lukko kunnostautui erikoistilanteissa. Alivoiman kotijoukkue tappoi viisi kertaa ja teki vastaavasti viidestä ylivoimatilanteestaan kaksi kaunista maalia. Kolmaskin osuma oli laveasti tulkiten erikoistilannemaali, sillä se syntyi heti kuopiolaisten jäähyn jälkeen.

Kotijoukkueen ensimmäisen maalin viimeisteli puolustaja Jesse Virtanen ja kolmannen puolestaan ylivoiman maskispesialisti "Iso"-Olavi Vauhkonen.

Raumalaisille kuuluu sikälikin hyvää, että polvivaivainen ykkössentteri Aaron Gagnon on jo ottanut tuntumaa luisteluun. Peliin mies palaa päävalmentaja Risto Dufvan mukaan vielä ennen runkosarjan päättymistä.