Jalkapallo

City ja Barca ottavat uusintaottelun Mestarien liigassa

Manchester City ja Barcelona aloittavat tiistaina uusintaottelun jalkapallon Mestarien liigan pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella.

Vuosi sitten Barcelona meni jatkoon yhteistuloksella 4–1, mutta Cityn valmentaja Manuel Pellegrini uskoo ryhmänsä olevan viimevuotista paremmissa asemissa.

Vuosi sitten City lähti pudotuspelivaiheeseen joulu- ja tammikuun otteluruuhkasta ja hävisi molemmat osaottelut.

– Tänä vuonna olemme pelanneet vähemmän joulu- ja tammikuussa ja toivon, että myös vuoden takainen kokemuksemme auttaa meitä, Pellegrini sanoi.

– Aiomme yrittää aggressiivista peliä ja maalintekoa alusta lähtien. Tämä ei ole tavallinen ottelu, koska tasatilanne voi jatkua 180 minuuttia ja meidän täytyy samanaikaisesti yrittää estää takaiskumaalit ja tehdä itse maaleja, koska vierasmaali voi olla ratkaiseva, Pellegrini jatkoi.

Barcelona on kuudentoista parhaan joukossa yhdettätoista vuotta peräjälkeen ja tavoittelee kahdeksatta peräkkäistä paikkaa Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa. Lionel Messi pelasi kuluvan vuoden ensimmäiset puolitoista kuukautta loistavasti, mutta otsikoissa on ollut myös Messin jännittynyt suhde valmentaja Luis Enriqueen. Julkisuudessa on väitetty, etteivät tähti ja valmentaja enää puhu keskenään, vaan viestejä heidän välillään välittää Xavi Hernandez.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

50:50

Tiistain toisessa ottelussa Juventus ja Dortmund ottavat mittaa toisistaan ensi kerran sitten vuoden 1997 Mestarien liigan loppuottelun, jonka Dortmund voitti.

Dortmund on tällä kaudella kahlannut vaikeudesta toiseen, mutta voittanut kolme viime otteluaan Bundesliigassa ja karistanut putoamisuhan. Viime peleissään saksalaiskentillä Dortmund on pitkästä aikaa jälleen esittänyt menestysaikojensa jalkapalloa: aggressiivista prässiä korkealta ja nopeita hyökkäyksiä.

– Mahdollisuutemme päästä jatkoon ovat 50:50. Lopulta ratkaisee, kumpi on parempi, keskittyneempi ja suuremmalla tahdonvoimalla varustettu joukkue, Dortmundin Marco Reus ennakoi.

Reus kehui seuransa rauhallisuutta vaikeuksien keskellä.

– Seuran kriisissä säteilemä rauhallisuus kertoo tämän joukkueen voimasta, Reus sanoi.

TS–STT