Urheilu

Dettmann Turkkiin Besiktasin valmentajaksi

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann liittyi maanantaina siihen suomalaisen koripalloväen etujoukkoon, jolle maajoukkueen viime vuosien menestys on avannnut uuden työpaikan. Dettmann siirtyy loppukaudeksi ja ensi kaudeksi valmentamaan turkkilaista Besiktasia.

Dettmann jättää paikkaansa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön palloiluvastaavana, mutta jatkaa maajoukkueessa, joka pelaa syyskuussa EM-kisoissa Ranskassa.

- Suomalainen koripallo-ohjelma on äärimmäisen arvostettu Euroopassa. Laineet lyövät ulospäin mutta tulevat takaisin vasta viiveellä, Dettmann sanoi STT:lle puhelimitse Yhdysvaltain Delawaresta, missä oli katsastamassa NBA:n kehitysliigassa pelaavan Joonas Cavenin otteita.

Dettmann on tällä vuosikymmenellä valmentanut miesten koripallomaajoukkueen sen historian ensimmäisiin MM-kisoihin ja kahteen yhdeksänteen sijaan EM-kisoissa.

Villi kortti poikii

Tällä kaudella suunta on vihdoin kääntynyt, kun Sasu Salin ja Gerald Lee ovat siirtyneet kovatasoiseen Espanjan liigaan. Dettmannille puolentoista vuoden mittainen sopimus Besiktasin kanssa on samankokoinen harppaus, sillä 2000-luvulla hän on valmentanut seuratasolla vain jaksot saksalaisissa Mitteldeutscherissa ja Braunschweigissa sekä ranskalaisessa Dijonissa vuonna 2010.

- Villi kortti -investointi poikii monella tavalla, Dettmann viittasi Suomen MM-paikan hakuun.