Urheilu

Mononen jännittää arvokisadebyytissään eniten keliä

Laura Mononen uskoo, että vire on kohdallaan. Lehtikuva/ Martti Kainulainen
Laura Mononen uskoo, että vire on kohdallaan. Lehtikuva/ Martti Kainulainen

Oikeiden suksien valinta on Laura Monosen isoin jännityksen kohde tiistaina odottavassa MM-hiihtojen avausstartissa.

Taalainmaan kisaladuilla kelit ovat vaihdelleet muutamasta plusasteesta pikkupakkaseen, ja maanantaina taivaalta tuli vähän luntakin.

– Kunhan olisi selkeä keli, eikä ainakaan alkaisi sataa räntää juuri kisan alla tai kisan aikana, Mononen mietti arvokisadebyyttinsä, vapaan hiihtotavan kympin aattona.

Mononen, 30, tuli Faluniin hyvissä ajoin, jo viikko sitten maanantaina, jotta pääsisi kiinni kisarutiineihin. Päätös oli hyvä, sillä hän on saanut levollisen mielen Falunissa.

– Olen ehtinyt nähdä, miten muut hiihtäjät valmistautuvat kisoihin. Siinä ei ole sen ihmeellisempää kuin muissakaan kisoissa. Se on luonut rauhallisuutta, Mononen kertoi.

Hänen mielestään MM-kisat eroavat maailmancupista lähinnä yleisömäärän ja median osalta. Toimittajat kyselevät hiihtäjien tuntoja jo ennakkoon, verrattuna siihen, ettei maailmancupia kierrä kuin satunnaisia median edustajia.

Mononen kilpaili edellisen kerran Jämin SM-kisoissa kolme viikkoa sitten. Viimeistelyleiriltä Seefeldistä Mononen lähti kesken kotiin orastavien flunssaoireiden takia, mutta ne ovat takana. Hän uskoo, että vire on kohdallaan.

TS–STT