Jääkiekko

Granlund tulessa - Minnesota murskasi Dallasin yhdessä erässä

Mikael Granlund oli hyvällä pelipäällä. AFP/Hannah Foslien
Mikael Granlund oli hyvällä pelipäällä. AFP/Hannah Foslien

Minnesota Wild kirjasi seuraennätyksen, kun se voitti Dallasin NHL-jääkiekkoliigassa sunnuntai-iltana maalein 6–2. Minnesota teki kaikki maalinsa pelin kolmannessa erässä, ja kuuden maalin 20-minuuttinen on seuran ennätys.

Minnesotan suomalaisista Mikael Granlund teki yhden maalin ja syötti kaksi. Hänet valittiin ottelun kakkostähdeksi. Granlund pääsi läpiajoon kahdesti, joista jälkimmäisestä hän viimeisteli kauden kuudennen osumansa.

Myös Mikko Koivu teki maalin, kauden kymmenentensä. Koivu laukaisi kiekon maaliin pienestä kulmasta Dallasin maalivahdin Jhonas Enrothin patjan kautta.

Pelin kirkkaimmaksi tähdeksi arvostettiin kaksi maalia tehnyt Zach Parise, joka aloitti Wildin maalijuhlat päätöserän toisella minuutilla.

– Saimme siitä energiaa, ja jatkoimme vain painostusta, kauden maalimääränsä jo 25:een nostanut Parise totesi 1–1-tasoituksestaan.

Dallasin valmentaja Lindy Ruff ei kiitellyt omiaan pelin jälkeen.

– Se oli noloa. Hävisimme kamppailuja, ja he olivat meitä päättäväisempiä, minkä ansiosta he saivat maalinsa. Yhden maalin syntyessä maalimme edessä oli neljä pelaajaa. Sellaista ei saa tapahtua, Ruff sanoi NHL-sivuston mukaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Minnesota on voittanut kolme peliä peräkkäin ja peräti 11 viimeisimmästä 13 pelistään. Helmikuun vire on nostanut sen jo kiinni länsilohkon pudotuspelipaikkaan.

Raanta farmiin pelin jälkeen

Bostonissa huokaistiin helpotuksesta, kun Bruins löi vieraissa Chicagon 6–2. Voitto katkaisi Bostonin kuuden ottelun tappioputken.

Bostonin maalivahti Tuukka Rask torjui 26 laukausta ja ensimmäisen voittonsa sitten helmikuun 7. päivän. Rask myös tuplasi kauden jäähymääränsä otettuaan kaksi kaksiminuuttista, yhden pelin viivyttämisestä ja toisen huitomisesta.

Antti Raanta tuli Chicagon maalille toisessa erässä, kun Boston johti peliä jo 4–1. Raanta torjui 14 laukausta. Pelin jälkeen Chicago kertoi nettisivuillaan, että Raanta lähetetään farmiliiga AHL:ään ja hänen tilalleen nostetaan Scott Darling.

Raanta on pelannut tällä kaudella Chicagossa 14 peliä, joista hän on voittanut joka toisen. Darlingilla puolestaan on alla seitsemän NHL-peliä, joista hän on voittanut viisi. Torjuntatilastoissa Raanta ja Darling ovat hyvin tasaväkiset.

TS–STT