F1

Kovalaisen taktiikka puri

Heikki Kovalainen selvisi kilpailun alun mutkista ulos ehjänä.
Heikki Kovalainen selvisi kilpailun alun mutkista ulos ehjänä.

Heikki Kovalainen tekee edelleen kaikkensa jatkaakseen McLarenilla myös ensi kaudella. Sunnuntain kisassa Heikki pystyi hankkimaan neljännen perättäisen pistesijoituksensa.

Kovalaisen taktikointi ainakin onnistui. Kaukaa 15.lähtöruudusta Kovalainen nousi yhden varikkokäynnin säästäneenä lopulta kuudenneksi ja nettosi McLarenille kolme MM-pistettä.

Kovalainen uskoi venyneensä maksimisuoritukseen MP4-24 -autossaan, joka ei todellakaan sopinut tälle radalle.

– Auto on auttamattoman hidas tällaisella radalla. Olimme niin hitaita suorilla. Lähdimme pehmeillä renkailla liikkeelle ja sitten kovalla pyörällä jäimme nopeissa mutkissa.

– Pisteet olivat tiukassa. Kisavauhtimme oli sentään parempaa ja pehmeillä renkailla tuli hyvä pitkä stintti.

Lewis Hamilton meni kolisten ulos heti alussa. Kovalainen ehti isosta kolarista eteen.

– Jenson Button oli siinä perässäni. Peippasin, ettei hän ei päässyt ohi ja sitten ne vaan hävisivät.

– Omasta mielestäni ajoin sen, minkä tuolla autolla pääsi. Ei tullut virheitä. Stoppi ja startti menivät hyvin. Auto oli vaan liian hidas suorilla, kun siinä on liian vähän downforcea mutkissa. Oli ihan KERS:in ansiota, että lähtö mutkista on hyvä. Lopussa minulta meni etupyörä flatspotille, kun taisteltiin Barrichellon kanssa. Se meni, kun rupesin ahnehtimaan jarrutuksissa.

Monzassa McLaren on viime vuodet mennyt lujaa, kun auto on toiminut niin hyvin korkeiden kanttikivien ylityksessä.

– Monzassa ajetaan pienemmillä siivillä ja sielläkin voimasuhteet voivat taas heittää suuntaan jos toiseen. Siksi ei välttämättä kannata vetää johtopäätöksiä, että olisimme siellä yhtä huonoja kuin tänä viikonloppuna.

Turun Sanomat, Spa

HEIKKI KULTA