Urheilu

Kimi Räikköselle kauden ensimmäinen voitto

Kimi Räikkönen pääsi pitkästä aikaan seisomaan korkeimmalle palkintokorokkeelle ja näytti nauttivan tilanteesta.
Kimi Räikkönen pääsi pitkästä aikaan seisomaan korkeimmalle palkintokorokkeelle ja näytti nauttivan tilanteesta.

Kimi Räikkönen on ottanut Belgian gp:ssä F1-kauden ensimmäisen voittonsa. Hän voitti gp-kisan edellisen kerran huhtikuussa 2008, kun hän oli nopein Espanjan gp:ssä. – Tämä ei ole ollut helppo vuosi ja edellisestä voitosta oli kulunut aikaa, joten oli täydellistä voittaa, Räikkönen sanoi järjestäjien tiedotustilaisuudessa.

Heikki Kovalainen oli tänään 6:s, Nico Rosberg 8:s.

Ruudusta kuusilähtenyt Räikkönen otti loistavan lähdön ja nousi ensimmäisen kierroksen aikana toiseksi. Kilpailun kärkeen Räikkönen ampaisi jo viiden ajetun kierroksen jälkeen, kun hän ohitti paalulta lähteneen Giancarlo Fisichellan. Räikkönen teki ohituksensa pian sen jälkeen, kun kolarin takia radalla ajanut turva-auto poistui radalta.

Fisichella ahdisteli Räikköstä kisan aikana, mutta Räikkönen piti italialaisen takanaan. Eroa maalissa oli 0,939 sekuntia.

Räikkönen voitti Belgian gp:n jo 4:nnen kerran. Hänellä on yhteensä 18 gp-voittoa.

– Minulle tässä radassa ei ole oikeastaan mitään erikoista, vaikka olenkin menestynyt täällä. Tietysti moni kuljettaja pitää tästä radasta, täällä on hauska ajaa, Räikkönen totesi.

Räikkösen voitto oli Ferrari-tallille kauden ensimmäinen ykköstila. Fisichella ajoi Force India -tallille sen kautta aikojen parhaan tuloksen. Red Bull -tallin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel oli kisan 3:s.

MM-sarjaa johtava Jenson Button keskeytti ensimmäisen kierroksen kolarissa.

Kimi Räikkönen oli nopein Belgian gp:ssä.
Kimi Räikkönen oli nopein Belgian gp:ssä.