Urheilu

Hurrikaani jätti Särkät nollille

Hurrikaani-Loimaa otti perjantaina selvän 3-0-voiton lentopalloilun Mestaruusliigan ainoasta nollakerholaisesta Kalajoen LiigaSärkistä. Valmentaja Ville Kakko oli tyytyväinen esitykseen.

- Kun voittaa 3-0, niin tyytyväinen pitää olla. Meillä on keskiviikkona kotona vastassa Galatasaray, joukkue on asettanut tavoitteeksi voittaa Challenge Cup, ja tämä oli hyvää valmistautumista siihen, Kakko sanoi.

Joukkueiden tasoero näkyi etenkin ulkomaalaisten tehoissa. Vladimir Cedic teki Hurrikaanille 18 ja Aivars Petrusevics 15 pistettä, kun vieraiden tehokkain Bruno Ribeiro Baltar sai kokoon 11 pistettä. Srdjan Nadazdin iski 23 passista vain kaksi pistettä.

- Tämän pelin perusteella Särkkien ulkomaalaiset eivät ole sateentekijöitä, mutta kausi on vielä nuori. Yhteispelissä on vielä tekemistä, Kakko lisäsi.

Oulun Etta otti Hurrikaanin tapaan kolmannen voittonsa seitsemännessä ottelussaan, kun Riento kaatui kotisalissaan Joensuussa 0-3. Avauserä oli tasainen, Riento johti sitä pitkään, mutta sen jälkeen Etta oli selkeästi parempi.

Hyökkäyksessä joukkueet olivat tasavertaisia, mutta Etta voitti torjuntapisteet 10-5 ja ässäsyötöt 9-3. Ettan valmentaja Olli Kuoksa näki joukkueen noudattaneen hyvin sovittua taktiikkaa.

- Kun teemme vain vähän virheitä ja torjunta pitää, niin se on sitä mitä etsitään peliin. Alkukausi on ollut vähän vaikea, mutta osasin sitä odottaa, sillä saimme joukkueen kasaan kuukautta normaalia myöhemmin, Kuoksa sanoi.

Ville Sorvoja teki voittajille 14 pistettä, samaan pääsi Riennon Eetu Pennanen.