Urheilu

Bisons voitti vaihteeksi

Loimaan Bisons haki vieraspelikiertueellaan Korisliigassa voiton perjantaina Joensuusta, missä se kukisti Katajan 85–81 (32–41).

Menestysjoukkueet kohtasivat erikoisessa tilanteessa, kun Kataja oli hävinnyt neljä ja Bisons kolme edellistä peliään.

Kataja johti toisella jaksolla jo 18 pisteellä, mutta Bisons kipusi seuraavalla jaksolla ohi. Lopussakin vierasjoukkue oli terävämpi johdettuaan viimeiset kolme minuuttia.

Antto Nikkarinen oli Bisonsin tehokkain 20 pisteellä. Katajan Robert Arnold jatkoi huimien pistemäärien keräilyä nyt 34 pisteellä.

Molemmilta puuttuivat maajoukkuepelurit, kun Katajan Teemu Rannikko ja Bisonsin Tuukka Kotti olivat jalkavaivaisina sivussa.

Namika Lahti niputtaa mitalijoukkueita

Namika Lahti jatkoi viime kauden mitalijoukkueiden niputtamista. Namika kaatoi kotipelissään puolustavan mestarin Tampereen Pyrinnön 77–63 (34–30).

Kahdessa edellisessä pelissään Namika voitti pronssijoukkue Bisonsin ja hopeajoukkue Joensuun Katajan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Namika johti Pyrintöä vastaan koko ajan. Kotijohto venyi päätösjakson alussa jo ratkaisua enteilevästi 16 pisteeseen.

– Taistelimme hienosti ja saimme Pyrinnön pakotetuksi vaikeisiin ratkaisuihin. Onnistuimme myös levypallopelissä, kertasi Namikan valmentaja Ilkka Palviainen.

Ryan Wright pussitti Namikalle 20 pistettä ja Matias Ojala 15.

Pyrinnön tuttu tehopari Antero Lehto ja Damon Williams päätyivät 17:ään ja 16 pisteeseen. Asenso Ampimin jätettyä joukkueen tamperelaiset pelasivat vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella.

Pyrintö ja Namika kohtaavat uudestaan heti lauantaina Tampereella.

Lapuan Korikobrat ei jättänyt kotipelissään Kouvoille voiton mahdollisuutta. Sarjapisteet jäivät Lapualle tuloksella 93–76 (43–36).

Korikobrat karkasi jo ensimmäisellä neljänneksellä 20 pisteen johtoon. Kouvot kipusi parhaimmillaan neljän pisteen päähän, mutta loppua kohden kotijohto taas kasvoi.

Paul Carter teki voittajille 32 pistettä ja Stephen Lumpkins 20. Jonathan Jones jäi 23 pisteellä Kouvojen yksinäiseksi tehomieheksi.

TS–STT