Urheilu

VaLePa jatkaa tappioitta vieraissa

Vammalan Lentopallolla oli keskiviikkona hyvä kenraaliharjoitus torstaiseen Mestaruusliigan kärkiotteluun Kokkolassa Tiikereitä vastaan, sillä Ugis Krastinsin valmentama VaLePa voitti Siilinjärvellä Pielaveden Sammon 3-0.

- Ei ollut helppoa keskittyä otteluun kerrallaan, mutta se on osa tätä hommaa ja onnistuimme. Sampo laittoi hyvin kampoihin. Esimerkiksi toinen erä oli tasan 16-16, mutta saimme omalla syötöllä seitsemän pistettä putkeen, Krastins sanoi.

VaLePan hyökkäysten onnistumisprosentti oli kova 62. Peräti 20 pistettä tehneen Olli Kunnarin prosentti oli 71, Matthew Pollockin tasan 100 (7/7).

Voitto oli Iisalmeen yöksi matkanneelle VaLePalle jo viides putkeen. Se on voittanut kaikki kolme vierasotteluaan 3-0. Tiikerit on voittanut kaikki ottelunsa eli toinen putki katkeaa torstaina.

Kotijoukkueen tehokkain oli 12 pisteen Enderwin Herrera. Sampo oli voittanut kolme edellistä otteluaan.

KoVe kiinnostaa jo yleisöäkin

Korson Veto on tällä kaudella ollut kova kotijoukkue. Neljästä ottelusta on kolme voittoa, viimeisin tuli Hurrikaani-Loimaasta 3-0, ja ainoasta tappiostakin se sai yhden pisteen.

Karl Külaots oli KoVen tehokkain 17 pisteellä 504 katsojan iloksi. Viime kaudella paras yleisömäärä oli 541 ottelussa Tiikereitä vastaan

- Hyvä menestys MM-kisoissa on tuonut paljon uusia katsojia. Tietenkin hyvä menestys aina vaikuttaa. Lisäksi vielä suurin osa joukkueen pelaajista on kotoisin näiltä kulmilta, sanoi KoVen manageri Juhani Savolainen.

Tuomas Koppanen oli Hurrikaanin tehokkain kymmenen pisteellä. Niistä neljä oli torjuntapisteitä ja kaksi ässäsyöttöjä. Laitahyökkääjien hyökkäystehot jäivät alhaisiksi.