Moottoriurheilu

Tahko mukaan Gymkhana Gridin finaaliin

Viime kesänä rallicrossin MM-tasolla debytoinut Riku Tahko on saanut kutsun osallistua Gymkhana Gridin finaalitapahtumaan, joka ajetaan Espanjan Madridissa 1.-2. marraskuuta.

Tulevan viikonlopun vauhdikas ja suosittu tapahtuma on näytöskilpailu, mutta se on drifting-kuskeille myös heidän Gymkhana Grid -sarjan päätöskilpailu.

Tahko saa vastaansa kovan luokan nimiä, kun mukana on luonnollisesti Gymkhanan kehittäjä, jenkkikuski Ken Block sekä rallicrossin MM-sarjaa ajava britti Liam Doran. Tämän Monster Energy -kuskikolmikon haastavat lukuisat driftingin kärkinimet ympäri maailman.

– Ajan kilpailussa espanjalaisen PCR Sport -tiimin MINI Cooper S -autolla, joka on nelivetoinen ja 400-hevosvoimainen kilpa-auto. Auto on sama yksilö, jolla Dakar-rallin voittaja Nani Roma voitti Gymkhana Gridin viime vuonna Madridissa, Tahko selvittää.

– Onhan autossa vähemmän tehoa verrattuna Blockin ja Doranin rallicrossin Supercareihin, mutta arvelen tehon suhde rengaspitoon olevan juuri oikea combo ahtaissa paikoissa ajamiseen ja auton driftaamiseen.

– Uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Tuskin maltan odottaa perjantaita, jolloin pääsen tähän Miniin tutustumaan ja treenaamaan.

Riku Tahkolla on kosolti kokemusta lumella ja jäällä auton pyörittelystä ja käsittelystä, mutta kestopäällystepinnalla vastaavia temppuja ei ole vielä tullut tehtyä.

– Olen kyllä tottunut talvisissa olosuhteissa driftailemaan ja pyörittelemään autoa ahtaissa paikoissa työskennellessäni Juha Kankkunen Driving Academyssä Kuusamossa. Nyt pääsen ensi kertaa kokeilemaan vastaavia temppuja asfaltilla, Tahko intoilee.

Turun Sanomat, Helsinki