Jääkiekko

Vanekin ja Koivun yhteispeli hyvällä oraalla

NHL-jääkiekkoliigan Minnesota Wildin maalitykiksi hankitun Thomas Vanekin ja joukkueen kipparin Mikko Koivun yhteispeli ei vielä alkusyksyn peleissä ole ollut niin tuottoisaa kuin ehkä odotettiin.

Koivun mukaan yhteistyö on hyvällä oraalla, ja näkyy ajallaan myös tehotilastossa.

– Ketjun kemia löytyy ja paranee, mitä enemmän saadaan yhteisiä kokemuksia. Minusta me olemme jo nyt pystyneet pelaamaan ehjää ja hyvää peliä, Koivu tuumii.

Vanek hankittiin Wildiin tälle kaudelle tuomaan tehoa maalintekoon ja ylivoimaan. Seitsemän pelin jälkeen itävaltalaisella on koossa neljä syöttöpistettä, eikä Wild ole kauden mittaan onnistunut ylivoimalla. Koivua ei kuitenkaan huoleta.

– Vanek on tosi vaarallinen kaveri maalin edessä ja sen ympärillä. Hän tekee pienet asiat todella hyvin ja löytää sen ekstrasekunnin lisää aikaa. Kokemus paistaa läpi, Koivu kiittelee.

Seitsemän ottelun jälkeen Koivun tehotilastossa on yksi maali. Se tuli kauden kuudennessa ottelussa ja oli kokeneelle keskushyökkääjälle jonkinmoinen helpotus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Jos ensimmäinen maali menee pitkälle, sitä alkaa miettiä, vaikka tietää kokemuksesta, että jos pystyy pelaamaan hyvää ehjää peliä, maalit ja onnistumisetkin tulevat, Koivu sanoo.

Wild-valmentaja Mike Yeolla on käsissään tiiviisti puolustava, nuori joukkue. Vanekilla ja hyvällä maalivahtipelillä terästettynä se saattaa pitää Wild-fanit kiireisinä pitkälle kevääseen.

– Jos nuoret pelaajat pystyvät ottamaan kehityksessä askeleen eteenpäin, joukkuekin kehittyy. Viime keväänä todistimme, että voidaan mennä pitkälle ja haastaa kenet tahansa, Koivu muistelee toiselle kierrokselle päättyneitä pudotuspelejä.

Wildin menestyksen kannalta keskeisten nuorten joukkoon kuuluvat ykkösketjun Mikael Granlund sekä kolmossentterinä ahertava Erik Haula.

– He pelasivat hyvin jo viime vuonna, mutta huomaa, että päivittäisissä tekemissä heillä on nyt helpompaa. Eka vuosi ei ikinä ole helppo. Tulee niin paljon uutta asiaa, Koivu arvioi Granlundia ja Haulaa.

TS–STT