Moottoriurheilu

Kallion kultajahti vaihtui hopeataisteluksi

Mika Kallion kasvoilta paistoivat Malesian hellekisan uupumus ja lievä pettymys, kun hän pyyhki hikeä ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kilpailun tauottua. Kallio taisteli tiukasti Moto2-luokan maailmanmestaruudesta, mutta joutuu kauden päätöskisassa puolustamaan kakkossijaansa.

Maailmanmestaruus karkasi Kallion tallikaverille Esteve Rabatille. Espanjalaiselle riitti sunnuntaina kolmossija mestaruuden varmistamiseksi.

– Onnittelut Titolle. Hän ajoi mestaruuteen vaadittavan tasaisen kauden, Kallio sanoi Marc VDS -tallinsa nettisivuilla.

– Minä pystyin samaan alkukaudesta, mutta viidessä tai kuudessa viime kisassa meillä on ollut ongelmia takarenkaan pidon kanssa, ja hyvän ajorytmin löytäminen on ollut vaikeaa, Kallio kertasi.

Sepangin radalla Kallio ajoi toiseksi, mikä oli hänen kymmenes palkintosijansa tällä kaudella. Raskaassa kisassa edelle ehti espanjalainen Maverick Vinales, joka nousi 15 pisteen päähän Kalliosta MM-hopeataistelussa.

– Kausi ei ole vielä ohi. Haluan päättää sen hyvään sijoitukseen ja MM-hopeaan, Kallio ennakoi Valenciassa 9. marraskuuta päättyvää kautta.

Valencia on Kallion viimeinen kilpailu Marc VDS -tallin riveissä. Hän siirtyy ensi kaudeksi italialaiseen Italtrans-talliin.

Turun Sanomat, Sepang

STT