Urheilu

SJK:n unelmakausi päättyi hopeisiin mitaleihin

Nousijajoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho varmisti SM-hopeamitalit voittamalla viimeisellä sarjakierroksella Myllykosken Pallon 3-1 (2-0). SJK teki sen, mihin harva ennen kauden alkua uskoi.

- Oltiin hyvin valmistauduttu tähän peliin ja koko kauteen. Tämä oli koko joukkueen mitali, ja takana on huippukausi. On nautittu joka hetkestä. Iso kiitos seuralle pitkäjänteisestä työstä ja eritoten pelaajille. On uskomatonta, mitä ne ovat tehneet 11 kuukauden ajan. Tässä on tulos, ja olen niin onnellinen pelaajien puolesta, SJK:n valmentaja Simo Valakari kiteytti menestyskauden.

SJK hallitsi päätösottelua alusta alkaen. Gert Kams laukoi avausmaalin Juho Lähteen kulmapotkusta pelin 15. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin SJK:n toppari Cedric Gogoua puski kulmasta 2-0, ja kolmannen maalin viimeisteli toisen puoliajan alussa jälleen Kams Toni Lehtisen loistavan keskityksen jälkeen.

Lopussa MyPa loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita SJK:n maalille. Kavennus tuli 72. minuutilla Ville Salmikiven osumalla.

SJK:n hopea oli Seinäjoen historian ensimmäinen aikuisten jalkapallomitali. SJK osoitti nousijajoukkueena harvinaista kypsyyttä ja kurinalaisuutta. Joukkueessa ei ollut suuria tähtiä, oli vain erinomaisia joukkuepelaajia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maalikuninkaan nimi ratkeaa vasta sunnuntaina

SJK:n kanssa hopeasta kamppaillut FC Lahti teki oman osansa tyylillä kukistaen kotonaan Hongan 2-0, mutta SJK:n pisteen etumatka jäi kirimättä umpeen. SJK kokosi 33 ottelustaan 59 pistettä, FC Lahti 58.

Liigakauden sunnuntaina RoPSia vastaan päättävällä mestari-HJK:lla on pisteitä 69 ennen päätöspeliä.

SJK ratkaisi ottelun MyPaa vastaan puolessa tunnissa, kun Gert Kams ja Cedric Gogoua viimeistelivät kotiyleisön riemuksi. Kams maalasi vielä toisen puoliajan alkuhetkillä, ja MyPan kauden viimeisen osuman iski 72. minuutilla Ville Salmikivi.

FC Lahti rankaisi Honkaa 27. minuutilla Drilon Shalan maalilla, ja Ariel Ngueukam teki loppuluvut 51. minuutilla. FC Lahti palasi mitalikantaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2008 se ylsi myös pronssille.

Päätöskierroksella miteltiin myös nelossijasta, joka saattaa oikeuttaa europeleihin ensi kaudella. Paikan nappasi VPS voittamalla Sebastian Strandvallin 22. minuutin rangaistuspotkulla KuPSin 1-0.

VPS pääsee eurokentille, mikäli HJK vie tuplan eli voittaa Suomen Cupin finaalissa Interin.

VPS:n kanssa tasapisteisiin huonommalla maalierolla ylsi IFK Mariehamn, joka voitti sarjasta putoavan TPS:n 3-1. Diego Assis teki kaksi ja Luis Solignac yhden, TPS:n kavennuksen iski Juho Lehtonen.

Solignacille maali oli kauden 14:s, ja hän jakaa sillä sarjan maalikuninkuutta Jaron Jonas Emetin kanssa. Emet viimeisteli 1-0-voiton Interistä, ja Jaro harppasi kuudenneksi ohi KuPSin.

Maalikuninkaan nimi ratkeaa vasta sunnuntaina, sillä HJK:n ja RoPSin pelaajilla on vielä mahdollisuus maaleihin. Lähimpänä Emetiä ja Solignacia on HJK:n Demba Savage, jolla on koossa 11 maalia.