Urheilu

Hurrikaani-Loimaa kaatoi mestarit, Veto vei Rientoa

Hurrikaani-Loimaa toipui yhdessä yössä eilisestä kotitappiostaan lentopalloilun Mestaruusliigan viime kauden parhaalle joukkueelle Vammalan Lentopallolle ja voitti tänään vieraskentällä Sastamalassa 3-1.

- Lauantaina oltiin huolimattomia, nyt oma tekeminen säilyi koko ajan hyvällä tasolla ja oltiin rauhallisia. Vaikka VaLePa voitti pitkän toisen erän, niin tauon jälkeen päästiin pian omalle tasolle, sanoi Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko.

Yhä ilman Olli Kunnaria pelanneen VaLePan tehokkain oli jälleen Sjoerd Hoogendoorn 20 pisteellä, mutta Hurrikaanin hakkuri Vladimir Cedic oli ottelun paras 22 pisteellä. Viimeisenä miehenä MM-joukkueesta pudonnut yleispelaaja Eemeli Kouki sai tililleen 19 pistettä.

- Kaikki avainpelaajamme onnistuivat nyt hyvin. Lauantaina näin ei vielä ollut. Mutta kausi on pitkä ja ymmärrän hyvin, että esimerkiksi Kunnari saa vielä levätä, Kakko lisäsi.

Hurrikaanin passari Kalle Määttä pelasi 400. ottelunsa liigassa. Otteluista 319 on pelattu runkosarjassa ja 81 pudotuspeleissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tiikerit voitti paikallisottelun

Kokkolan Tiikerit oli tyly isäntä liigaan nousseelle Kalajoen Liiga-Särkille voittamalla helpohkosti 3-0, tosin toisessa erässä vieraillakin oli eräpallo.

- Alussa oli kova latinki ja erävoitto tuli, sitten peli pehmeni. Kolmannessa erässä saimme taas oman syötön kuntoon, sanoi Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen.

MM-kävijä Olli-Pekka Ojansivu oli 21 pisteellä Tiikereiden tehokkain, toinen MM-pelaaja Tommi Siirilä tuki 10 pisteellä.

Mikko Keski-Sipilä oli 11 pisteellä vieraiden paras. Kolmesta Liiga-Särkkien ulkomaalaisvahvistuksesta hakkuri Jelle Hilarius ei mahtunut nyt lainkaan kokoonpanoon.

Tiisaar jälleen tehokkaana

Sarjanousija Kuopion LEKA Volley voitti toisen kerran paikallisvastustajansa Pielaveden Sammon, nyt 3-0 Siilinjärvellä yli 700 katsojan edessä.

Valmentaja Lauri Hakala ei kuitenkaan vielä ollut valmis julistamaan joukkuettaan Savon parhaaksi.

- Kausi on pitkä. Kieltämättä hyvä startti kauteen on tärkeä tällaiselle uudelle seuralle. Pari erää oli tosi tiukkoja, ne olisi voineet kääntyä Sammollekin, Hakala sanoi.

Sammosta ei yksikään pelaaja päässyt kaksinumeroiseen pistesaldoon. Vierasjoukkueen virolaishakkuri Mart Tiisaar sen sijaan hurjasteli kokoon 27 pistettä, hän oli ottelun ainoa 10 pisteen päälle yltänyt.

Sorvoja Ettan tehomiehenä

Hakkuri Ville Sorvoja teki 22 pistettä, kun Etta voitti kotonaan Oulussa Team Lakkapään 3-0 miesten lentopalloliigassa. Uusista amerikkalaisista Joshua Walker tuki hyvin 12 pisteellä. Lakkapään tehokkain oli uusi hakkuri Joseph Smalzer 17 pisteellä.

Lakkapää antoi paljon tasoitusta, sillä Ettassakin pelannut Raphael Möllers oli sivussa peliluvan puuttumisen takia ja liberoksi kaavailtu Australian maajoukkuepelaaja Luke Perry ei vielä ole tullut Rovaniemelle.

- Ville pelasi liki täydellisen pelin, vasta aivan lopussa tuli muutama virhe. Tasoero oli nyt selvä meidän eduksi, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Määttänen loisti Joensuussa

Paremmin keihäänheittäjänä tunnettu Miro Määttänen tehtaili 20 pistettä, kun Korson Veto otti viikonlopun toisen voittonsa Joensuun Riennosta, nyt vieraissa 3-1.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tuntuu aivan, että paineaalto syntyy, kun Miro iskee palloa. Hän on todellinen lahjakkuus, sanoi KoVen valmentaja Petri Sainio.

Karl Kulaots ja Toni Kankaanpää tekivät KoVelle 12 pistettä, Riennon parhaat olivat Joni Savimäki 17 ja Eetu Pennanen 16 pisteellä.

Raision Loimu joutui tiukoille kotijoukkue Rantaperkiön Iskua vastaan Tampereella, mutta lopulta vieraat voittivat 3-2 ja kuittasivat kaksi pistettä tililleen.

Valmentaja Henri Tuomi löysi helposti syyn siihen, miksi Isku taisteli kauden avauspisteen itselleen.

- Jos vastaanottomme olisi ollut normaalitasollaan, niin voitto olisi tullut nopeammin. Johdimme esimerkiksi neljättä erää 16-10, mutta Isku nousi erävoittoon vahvalla syötöllä, Tuomi sanoi.