Urheilu

Euroopan kolossit pitivät Ryder Cup -valtikan

Euroopan valtakausi golfin Ryder Cupissa sai jatkoa sunnuntaina, kun Eurooppa kukisti Yhdysvallat Skotlannin Gleneaglesissa pelatussa Cupissa kolmannen kerran peräkkäin. Eurooppa on voittanut kahdeksan kymmenestä viime Ryder Cupista, eikä Yhdysvallat ole 20 vuoteen voittanut Euroopassa pelattua Cupia.

- Ylpeä on ensimmäinen sana, Euroopan kapteeni Paul McGinley aloitti voitonjuhlat.

- On ollut todellinen kunnia saada nämä kaksitoista pelaajaa, he ovat kaikki olleet kolosseja, caddiet, taustajoukkue ja viisi varakapteenia. Tämä on ollut valtava joukkueponnistus.

McGinley halasi haastattelua antaessaan Jamie Donaldsonia, jonka kaksinpelissä Keegan Bradleyta vastaan kamppailu ratkesi. Ottelun kulminaatiopiste oli Donaldsonin hieno lähestymislyönti 15. reiällä.

- Tämä ruma naama..., McGinley aloitti Donaldson kainalossaan.

- ...kun näkee miten iloinen se on ja miten paljon ylpeyttä ja iloa olemme antaneet ihmisille katsomossa... annan sen kaikille muille, se ei ole minulle, McGinley sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

"Yksi parhaista Cupeista"

Päätöspäivän avainkamppailuksi etukäteen arvioitu Rory McIlroyn ja Rickie Fowlerin kaksinpeli antoi esimakua tulevasta, kun McIlroy murskasi Fowlerin ja kasvatti Euroopan johdon lukemiin 11-6 päivän ensimmäisenä päättyneessä kaksinpelissä.

- Olin todennäköisesti latautuneempi kuin kahden tänä vuonna voittamani arvoturnauksen päätöspäivänä. Aloitin todella hyvin ja olin kuusi alle ihannetuloksen kuuden reiän jälkeen, McIlroy sanoi.

Euroopan joukkueella oli takanaan iso kotiyleisö. Saksalainen Martin Kaymer pyysi välillä hiljenneeltä yleisöltä tukea ja sai palkinnoksi voimallista "Europe, Europe" -laulua.

- Tämä oli yksi parhaista Ryder Cupeista, joissa olen pelannut. Fanien uskomaton tuki antaa todella potkua. Sitä näyttää tunteita, joita ei oikeastaan edes tunne. Ja pelin päätös oli fantastinen, Kaymer sanoi SüddeutscheZeitungille.

Yhdysvaltain kapteenin Tom Watsonin mielestä Cup-kamppailu ratkesi nelinpeleissä. Watsonilta kysyttiin, mitä hän aikoo sanoa joukkueelleen.

- Pelasitte parhaanne mukaan, mutta se ei riittänyt. Teidän täytyy keksiä, miten pelata hiukan paremmin, Watson sanoi.