Moottoriurheilu

Vihavainen nopein SM-rallifinaalin avauspäivänä

Ari Vihavainen hallitsi hankalat ajo-olosuhteet. Kuva: Pertti Kangasniemi
Ari Vihavainen hallitsi hankalat ajo-olosuhteet. Kuva: Pertti Kangasniemi

Ari Vihavainen johtaa SM-rallisarjan päätöskisaa – Pirelli Rallia – Tampereella perjantaina ajetun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Lauantaina ajetaan loput kahdeksan erikoiskoetta. Kaikkiaan ralli kattaa 150 EK-kilometriä, jotka kaikki ajetaan entisillä Jyväskylän MM-rallin teillä.

Perjantain ainoa veto tehtiin sateen liukastamilla teillä. Nelivetosten nopeimmat ehtivät ajaa kuivassa kelissä, mutta kaksivetoisille tie muuttui märäksi. Lisäksi pimeyskin haittasi.

Viron Karl Kruuda lähti nelivetoisten SM1 Super 4 -luokkaan pistejohdossa. Hän jatkaa lauantaihin toiseksi nopeimpana. SM-pisteissä toisena takaa-ajava Vihavainen oli pimeässä illassa 6,3 sekuntia Kruudaa nopeampi. Kolmantena tulee Jarkko Nikara.

– Huonosti lähti ralli käyntiin. Olin ensimmäisessä mutkassa ajaa kaiteeseen, enkä sen jälkeen löytänyt luottoa ajamiseen. Tästä ei voi kuin parantaa, Vihavainen latautui.

Tuotanto4 SM2 -luokassa nopein oli Juha Salo, jolla on ollut epäonninen kausi ja hän on pisteissä vasta viidentenä. Mestaruus on tässäkin luokassa menossa Viroon, kun kärjessä on Kaspar Koitla. Salon jälkeen toisena ajaa Kristian Kiviniemi ja Koitla on kolmantena.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaksivetoisissa SM3-luokan pisteissä johtaa Joonas Lindroos, jota hiostavat kansainvälisille kentille kärkkyvät Teemu Suninen ja Henri Haapamäki. Sunisen pätkällä ohittanut Haapamäki onnistui paremmin ja oli koko luokan nopein, mutta keli oli todella vaikea.

– Tämä oli elämäni vaikein erikoiskoe. Olen tosi tyytyväinen, että tulimme lävitse ja Suninen antoi hienosti tietä, Haapamäki kiitteli maalissa.

Lindroos oli toiseksi nopein ja jäi 4,6 sekuntia Haapamäelle. Kolmanneksi nopein oli Samuli Vuorisalo, joka jäi Haapamäelle 6,5 sekuntia.

SM4 -luokassa jo Suomen mestaruuden edellisessä kisassa varmistanut Ville Hautamäki ei säästellyt yhtään, vaan osoitti mestarin otteita ollen luokan nopein peräti 17,7 sekunnilla. Kakkosena ajaa Esa Ruotsalainen ja kolmantena Joose Kojo.

Kilpailu jatkuu lauantaina Ratinan stadionilla aamukahdeksalta.

Turun Sanomat, Tampere


Tilanne

1. Ari Vihavainen SM1 Mitsubishi 8.03,1

2. Juha Salo SM2 Mitsubishi –5,4 sekuntia

3. Karl Kruuda SM1 Ford –6,3

4. Kristian Kiviniemi SM2 –6,8

5. Kaspar Koitla SM1 Mitsubishi –7,5

6. Joni Nikko -SM2 Mitsubishi –10,8

7. Jarkko Nikara SM1 Mitsubishi –12,3

8. Jari Kihlman SM1 Mitsubishi –26,4

9. Jussi Vainionpää SM1 Mitsubishi –33,2

10. Atte Kivioja SM2 Mitsubishi –34,0