Urheilu

Jymy nollavoitolla loppuotteluihin

Sotkamon Jymy selvitti Superpesiksen välierät Hyvinkään Tahkoa vastaan tyylipuhtaasti voitoin 3–0 ja kaiken lisäksi jaksoin 6–0, joten kainuulaiset pääsevät loppuotteluihin hakemaan seuralle neljättä peräkkäistä SM-kultaa.

Neljän mestaruuden ennätysputkeen ovat yltäneet vain Lahden Mailaveikot kahdesti ja Kouvolan Pallonlyöjät sekä Jymy kertaalleen aiemmin.

Välierien päätöskohtaamisen Jymy voitti Hiukassa runsaan 1 600 katsojan edessä ja 12-asteisessa kainuulaissyksyssä nollalukemin 2–0 (5–0, 7–0).

– Emme antaneet kolmeen peliin Tahkon lyödä läpi. Kun saimme nyt alkuun nopeat johtojuoksut, ei Tahko ollut enää niin aggressiivinen ja hyökkäävä kuin aiemmin, kiteytti viime kauden mestarijoukkueesta kopparin tontilta tälle kaudelle pelinjohtajaksi siirtynyt Mikko Korhonen.

– Nyt on hyvä valmistautua finaaleihin, harjoitella ja palautua kunnolla, kun ei tarvitse enää matkustaa Hyvinkäälle, Korhonen korosti.

Avausjakso alkoi jokeri Jani Komulaisen kotiutettua Niko Korhosen kahdesti. Kun Roope Korhonen sivalsi perään kunnarin ja sen höysteenä kaksi tavallista juoksua, saattoi Jymykin säästellä avausjakson loppupuoliskon voimiaan toiseen jaksoon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tauon jälkeen Tahko pääsi yrittämään kotiutusta enää kahdesti. Vieraiden tullessa ensimmäistäkin kertaa lyömään taululla olivat kuitenkin jo lukemat 2–0 Komulaisen ja Kosti Rautiaisen lyöminä.

Jymy oli kolmostilanteissa edellä 16–9.

– Harmittaa kovasti, ettemme pystyneet haastamaan Jymyä kuin kotipelimme avausjaksolla. Toisaalta olimme kesäkuun alussa sarjan viimeisiä, joten pelaaminen yhä mitalista on hienoa, kommentoi Tahkon viuhkamies Sami Sirviö.

Jymyn palkitut ratkaisupelissä olivat kolme juoksua lyönyt ja kaksi tuonut Komulainen (7 kärkilyöntiä/9 yritystä) sekä vielä paremmaksi 1+2 kotiutuksella ja kolmella tuodulla juoksullaan laittanut Roope Korhonen (9/11).

Tahkon onnistujat olivat lukkari Juha Puhtimäki (5/10) ja kolmoskoppari Pasi Kokkonen (5/8).

Mitaliottelut alkavat 6. syyskuuta. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, pronssimitaleihin kaksi.

TS–STT