Urheilu

ViVen Severi Lassila tuuletti ratkaisua nyt etenijänä

Vimpelin Veto näyttäisi juhlistavan seuran 80-vuotista taivalta viidennellä peräkkäisellä finaalipaikalla.

Joensuun Maila taisteli Mehtimäellään kaksi ja puoli tuntia, kunnes antautui Vedolle kotiutuskisassa 1–2 (1–6, 1–0, 0–0, 1–2).

Avauskohtaamisen voittojuoksun lyönyt Severi Lassila tuuletti nyt ratkaisujuoksua etenijänä. Veto johtaa Superpesiksen välieräsarjaa 2–0.

– Kovassa metelissä jouduimme sisäpelissä taistelemaan. Siihen vielä Mika Väisäsen hyvä lukkarointi lisättynä, niin on oltava tyytyväinen voittoon, henkäisi Vedon pelinjohtaja Jussi Järvinen.

– Molemmat pelit ovat olleet näpeissämme, mutta kovuus ei ole riittänyt voittoon. Ei ole mitään syytä lähteä Saarikentälle lyötynä, kuittasi JoMan viuhkamies Janne Vuorinen.

Avausjakso ratkesi vartissa. Vedon neljä ensimmäistä etenijää Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Sami Haapakoski ja Henri Puputti kiihdyttivät kotipesään välilyönneillä.

JoMalle riitti toisen jakson voittoon juoksu, jonka Tuomas Jussila toi Lauri Kivisen kotiutuksesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TS–STT

Supervuoro ei tuonut tulosta

Supervuoropari oli hämmentävä. Molemmat rakensivat heti palottoman ajon.

JoMan yritys loppui alkuunsa. Kotiutusta välilyönnillä yrittänyt Aleksi Rautiainen juoksi ykköselle etupesien miesten peruuttaessa takaisin pesille. Veto poimi lyönnistä kolme paloa.

Veto pelasi tasoittavalla liikaa varmistellen, jolloin isännät pystyivät polttamaan kolme peräkkäistä etenijää kotitaipaleella.

Sami Joukaisen kotiutuskisassa lyömä juoksu ei riittänyt isännille. Mikko Rantalahti tasoitti kolmannessa parissa. Jämärooliin tälle kaudelle pudonnut Antti Kuusisto sai nimiinsä Lassilan tuoman voittojuoksun viimeisessä parissa, kun pallo lipsui helposti JoMan Ilkka Männiköltä.

– Eihän se juoksun arvoinen lyönti ollut. Olemme puolustaneet usein hyvin, mutta lipsahduksiakin on sattunut liikaa, Vuorinen harmitteli.

JoMan palkitut olivat vaihtaja Jonne Kemppainen (7 kärkilyöntiä/8 yritystä) ja ykköstä hihassaan kantava sieppari Jouni Itävalo (5/7).

Vedon tehomiehet olivat puolet joukkueensa kärkilyönneistä keränneet kärkimies Kanala (9/9) ja koppari Puputti (11/17).