F1

Mercedes antaa kuljettajiensa yhä ajaa vapaasti kilpaa keskenään

Mercedeksen Lewis Hamilton puhumassa tiimilleen Spassa elokuussa. AFP\Ben Stansall
Mercedeksen Lewis Hamilton puhumassa tiimilleen Spassa elokuussa. AFP\Ben Stansall

Mercedeksen F1-kilpatiimi puhdisti ilmaa perjantaina ydinjohdon ja kuljettajien palaverilla Brackleyn tehtaalla Englannissa.

Urheilijohtaja Toto Wolff ja tekninen päämies Paddy Lowe keskustelivat Belgian Grand Prix -tapahtumista keskenään törmänneiden Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kanssa..

Mercedeksen tiedotteen mukaan Rosberg ilmoitti ottavansa vastuun kahden Mercedeksen osumisesta yhteen kilpailun toisella kierroksella. Hän pyysi anteeksi tekemään virhearviointia.

Mercedeksen mukaan sopivat kurinpitotoimet on tehty tapahtuman vuoksi.

Tiedotteen mukaan Mercedes jatkaa sitoutumistaan kovaan ja reiluun kilpa-ajamiseen, koska se on oikea tapa voittaa maailmanmestaruus. Tämä on hyväksi tiimille, faneille ja F1:lle.

Hamilton ja Rosberg ymmärtävät ja hyväksyvät tiimin tärkeimmän säännön: tallikaverukset eivät saa törmäillä keskenään radalla.

Palaverissa tehtiin selväksi, että toista vastaavaa tapausta ei enää sallita. Rosberg ja Hamilton ovat tallin kuljettajat ja tiimi luottaa heihin.

Tiedotteen mukaan Rosberg ja Hamilton saavat jatkossakin kilpailla vapaasti keskenään. Seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Monzassa.

Turun Sanomat, Brackley