Urheilu

Jymy jyrää kohti finaaleja

Sotkamon Jymy on matkalla kolmanteen tahrattomaan pesäpallomestaruuteen.

Torstaina kainuulaiset kestivät välierissä Hyvinkään Tahkon kotikentän paineet.

Tahko kiusasi mutta antautui lukemin 0–2 (3–4, 0–7). Jymy on voiton päässä finaalipaikasta, koska se johtaa välieräsarjaa 2–0.

– Lähtömme peliin oli hyvä, mutta tällaisella räpylätoiminnalla ei enempää ansaitse, kiteytti Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö alkeellisiin ulkopelivirheisiin viitaten.

– Joukkue taisteli hienosti näiden välierien kovimmassa taistelussa. Alussa suorituksissamme näkyi hermostuneisuutta, sanoi Jymyn viuhkamies Mikko Korhonen.

Finaalipaikka on katkolla Jymylle lauantaina Hiukassa.

Jymy vei avausjakson voiton 50 minuutissa pelaamatta neljättä sisävuoroaan. Tahkon nolot virheet ulkopelissä antoivat vieraille liikaa etumatkaa.

Jymyyn pumppasivat henkeä toisen vuoroparin tasoittavalla kakkosjatkeelta tyhjän kentän kunnarin lyönyt Niko Korhonen ja voittojuoksun vuoroparia myöhemmin kakkospussista iskenyt Roope Korhonen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kunnari oli melkoinen onnenkantamoinen, kiitteli Niko Korhonen kopparilta saamaansa lahjaa.

Tahko oli pudottanut Riku Rantasen ja Timo Rantatorikan kokoonpanon ulkopuolelle. Jokerikotiuttajaksi oli valittu Petri Kulmala ja koppariksi nostettu Ville Harju, jolta kuitenkin lipsahti Jani Komulaisen kotiutus merkkaamattomalla välilyönnillä ja Korhosen kunnari turhan helposti.

Tahkon tarmo jäi tauolla pukuhuoneeseen. Jymy voitti toisen jakson 7–0 ja kolmostilanteetkin 13–2. Tahko sai etenijän kolmospesälle vasta viimeisessä sisävuorossaan.

Lopullinen sinetti oli Roope Korhosen kolmospesän taustalta kahden tahkolaisen vierestä iskemä kunnari (1+2).

– Aiemmissa lyönneissäni oli suunta hieman hukassa, Roope Korhonen kuittasi.

Tahkon palkitut olivat kakkosta hihassaan kantanut Juha Puhtimäki (7 kärkilyöntiä/7 yritystä) ja polttaja Riku Hokkanen (4/8).

Jymyn tehomiehet olivat kunnarin lyöneet Niko Korhonen (7/9) ja 1+4 juoksua takonut Roope Korhonen (7/12).

TS–STT