Moottoriurheilu

Suvanto kotiralliinsa uudella ralliautolla

Laura Suvannolla on kotikenttäetu. TS/Riitta Salmi
Laura Suvannolla on kotikenttäetu. TS/Riitta Salmi

SM-rallisarja jatkuu viikonvaihteena Laura Suvannon kotikilpailulla. SM Ralli Turku on kaksipäiväinen, kun perjantaina nuotitusjakson päätteeksi kilpailijoilla on ohjelmassa kolme erikoiskoetta illan hämärtyessä.

Ralli käynnistyy klo 19.45 perjantai-iltana Turun Kauppatorilta, jossa sitten lauantaina klo 17.00 alkaa maalijuhlallisuudet. Toisen kisapäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta.

SM-sarjassa on ollut SM-pisteluokkien osalta ns. kiertävä lähtöjärjestys. Niinpä Turun osakilpailussa ensimmäisinä reitille starttaavat kaksivetoiset SM3-luokan autot.

Turun UA:ta edustava Laura Suvanto ja kartanlukija Reeta Hämäläinen kilpailevat nyt ensimmäistä kertaa kyseisessä SM3-luokassa ja uudella ralliautolla, Skoda Fabia R2-mallilla. Neitokaksikon lähtönumero on 2.

– Lähdetään uudella autolla hakemaan onnistuneita kisakilometrejä. Skoda saapui kesällä talliimme, ja viime viikkoina olemme päässeet testaamaan sillä. Se on ainoa malliaan täällä Suomessa, Laura vahvistaa.

– Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että ajetaan aivan oikealla kilpa-autolla. Monta tärkeää ajamiseen liittyvää tekijää vielä täytyy opetella, mutta hyvää kokemusta tarjoavat tämän syksyn kaksi viimeistä SM-osakilpailua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– On mielettömän hieno fiilis lähteä ajamaan tällä uudella autolla kotiyleisön eteen. Toivottavasti kisan aikana näkyy paljon tuttuja kasvoja mukana rallissa, Laura päättää.

Suvanto ja VAG Motorsport -tiimi toivottavat yhteistyökumppanit tervetulleeksi myös kilpailun huoltopaikalle, joka sijaitsee Turun Messukeskuksen alueella.

Lauantaina klo 13.00 alkaen on tiimin huoltoteltassa tarjolla pientä naposteltavaa. Sen jälkeen on mahdollista päästä juttelemaan kuljettajan kanssa, kuinka kotiralli on lähtenyt kulkemaan. Samalla pääsee tutustumaan uuteen kalustoon ja seuraamaan kisan aikaista huoltoa.

Turun Sanomat, Helsinki