Urheilu

Sharapova ja Wawrinka taistellen jatkoon US Openissa

Ranskan avointen voittaja Maria Sharapova ja Australian avointen voittaja Stan Wawrinka etenivät pienen takeltelun saattelemina kolmannelle kierrokselle tenniksen Yhdysvaltain avoimissa.

Sharapova nousi naisten kaksinpelin toisella kierroksella voittoon Romanian Alexandra Dulgherusta, mutta vasta tappiollisen avauserän jälkeen. US Openissa viidenneksi rankattu venäläinen kukisti Dulgherun 4-6, 6-3, 6-2.

Ottelu pelattiin tuulisessa sääässä, joka näkyi virheinä molempien pelaajien otteissa. Voiton Sharapova takoi hieman vajaassa kahdessa ja puolessa tunnissa.

- Oli vaikeaa, mutta olotkin olivat hankalat. Aloitettiin auringon paisteessa ja päätettiin ottelu keinovaloissa, Sharapova kertasi Yhdysvaltain aikaa keskiviikkoiltana pelattua mittelöä.

Miesten turnauksen kolmossijoitettu sveitsiläinen Stan Wawrinka sai taistella tosissaan, ennen kuin brasilialainen Thomaz Bellucci kukistui 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (7-1)

Wawrinka avasi ottelun vahvasti. Hän piti syöttönsä kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa vasenkätinen Bellucci mursi hänen syöttönsä kahdesti ja vei erän.

Neljännessä erässä Bellucci mursi Wawrinka syötön 3-2:een, mutta sveitsiläinen nousi syötönmurrolla tasoihin ja eteni sitten katkaisupelin kautta erävoittoon.

- Peli kulki hyvin. Olin aggressiivinen ja syöttö toimi. Neljännessä erässä yritin vain keskittyä omaan pelaamiseen. Olin myös aggressiivisempi ottelun lopussa, Wawrinka kertasi voiton avaimia.

Kamppailu kesti kaksi tuntia ja 36 minuuttia.