Urheilu

Kilpeläinen ja Naukkarinen paransivat alkueräsoudusta

Pääsy MM-kisoissa kahdentoista parhaan joukkoon jäi vielä haaveeksi Antti Kilpeläiselle ja Joel Naukkariselle. Miehet sijoittuivat tiistaina perämiehettömän kaksikon keräilyerissä oman eränsä viidenneksi. He kilpailevat jatkossa sijoista 13–24.

Valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen arvioi nuoren kaksikon petranneen huomattavasti Amsterdamin MM-kisojen avauspäivästä.

– Kaksikon soutu oli tänään todella paljon parempaa kuin sunnuntain alkuerissä, ja vaikka nyt taistellaankin sijoista 13 alaspäin, soutuun on oltava tyytyväinen. Vauhti ei vielä riitä korkeammalle, Hiltunen summasi.

Kilpeläinen ja Naukkarinen soutavat seuraavaksi torstaina välierissä, joissa ratkaistaan C- ja D-finalistit.

– Silloin kaksikko saa rinnalleen samaa vauhtia soutavia venekuntia, joten C-finaalipaikasta lähdetään ehdottomasti taistelemaan, totesi Hiltunen.

Keskiviikkona suomalaisista kahdentoista parhaan joukkoon pyrkivät Ulla Varvio ja Eeva Karppinen, jotka taistelevat naisten kaksikoiden keräilyerässä sekä Robert Ven, joka soutaa miesten yksiköiden puolivälierässä.

– Kun soudetaan välieräpaikoista, erissä ei ole enää heittopusseja mukana, vaan taistelu jatkopaikoista on tiukkaa. Suomalaisten huomiset erät eivät ole myöskään helppoja, mutta kahdentoista parhaan joukkoon on ilman muuta suunnattu huomenna katse, totesi Hiltunen.

TS