Moottoriurheilu

Lappalainen vahvisti kärkiasemiaan Ruotsissa

16-vuotias vantaalainen Joonas Lappalainen vahvisti asemiaan STCC-sarjan Formula Renault 1.6 -luokassa eteläisen Ruotsin erittäin haastavalla Knutstorpin radalla.

Lappalainen johti sarjaa ennen viikonloppua vajaalla 30 pisteellä.

- Viikonloppu alkoi hyvin, ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa ajoin täysin uudella radalla jo neljännellä kierroksella nopeimman ajan. Tiimi on saanut auton kuntoon. Kahtena edellisenä kilpailuviikonloppuna en ole pystynyt aivan parhaimpaan, kun auton suoritutuskyky ei ole ollut aivan sataprosenttinen, taustoitti Lappalainen.

Aika-ajossa Lappalainen nappasi paalupaikan ennen edellisen kilpailun voittanutta Robert Svenssonia.

Ensimmäinen lähtö oli Lappalaisen näytöstä. Kilpailu ajettiin märällä radalla, ja kaikki kuljettajat lähtivät liikkeellä kuivankelin renkailla.

– Yöllä oli satanut ja rata oli aamulla vielä märkä kun ensimmäinen startti ajettiin. Sain hyvän startin radan likaisemmalta puolelta, ja tarkoitus oli ajaa kolme ensimmäistä kierrosta eroa muihin. Sain ajetuksi vajaan kahden sekunnin kaulan, ja sen jälkeen seurasin vain mitä takana tapahtui, kertasi Lappalainen ensimmäisen lähdön tilanteita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toiseen starttiin Lappalainen starttasi ruudusta kolme ja sama oli myös sijoitus ruutulipulla. Vaikkei voittoa irronnut toisesta startista, ei se sarjajohtajaa haitannut.

– Lähimpänä pistetaulukossa olevat jäivät taakse viikonlopun pisteissä, ja se on tässä kohden tärkeintä. Vielä on ajamatta neljä lähtöä ja nyt ajetaan järjen kanssa loput startit, Lappalainen avasi taktiikkaansa.

Seuraava kilpailu ajetaan Tukholman keskustan kupeessa, Solvallan raviradalla. Kilpailu on edellisinä vuosina kerännyt useita kymmeniä tuhansia katsojiaa, ja tänä vuonna formulat ovat kilpailussa mukana ensimmäistä kertaa.

– Solvallan kisa tulee olemaan mielenkiintoinen. Kukaan ei ole päässyt ajamaan siellä etukäteen, ja se sopii kyllä minulle. Lisäksi rata on todella hidas, ja betonikaiteet ovat radassa kiinni, joten se ketä osaa laskea äärirajoilla pärjää siellä. En usko se tuottavan ongelmia, analysoi Lappalainen jatkoa.

Turun Sanomat, Knutstorp


Pistetilanne

1. Joonas Lappalainen 205

2. Lukas Sundahl 162

3. Kevin Aabol 156

4. Pontus Fredricsson 133

5. Robert Svensson 119