Urheilu

Nieminen taipui Karlovicille neljässä erässä

Jarkko Nieminen on pudonnut jatkosta tenniksen Yhdysvaltain avointen kaksinpelissä. Nieminen hävisi ensimmäisen kierroksen ottelussa Kroatian Ivo Karlovicille erin 4-6, 4-6, 6-3, 4-6. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 11 minuuttia.

Nieminen jatkaa turnausta nelinpelissä Henri Kontisen parina. He kohtaavat avauskierroksella Kanadan Vasek Pospisilin ja Yhdysvaltain Jack Sockin.

Suosikeista Novak Djokovic ja Maria Sharapova etenivät toiselle kierrokselle. Djokovic urakoi keskuskentällä yömyöhään ja kukisti argentiinalaisen Diego Schwartzmanin 6-1, 6-2, 6-4.

Djokovicin ilta oli lempeä. Hän oli parhaimmillaan. Djokovic pelasi vapautuneesti kuin harjoituksissa. Schwartzmanilla ei ollut sanan sijaa.

- Olen hyvin tyytyväinen. Turnausta ei ole helppo aloittaa juohevasti, Djokovic sanoi.

Myös Sharapova oli vireessä. Hän kukisti lapsuudenystävän Maria Kirilenkon 6-4, 6-0. Kirilenko johti ottelua ensimmäisessä erässä vielä 4-2, mutta tuon jälkeen Sharapova voitti kymmenen peliä peräkkäin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Andy Murray aloitti kivuliaasti. Hän kipristeli kentällä erilaisten lihaskramppien takia, mutta silti voitti hollantilaisen Robin Haasen erin 3-1.

- Olisin ihan hyvin voinut hävitäkin, Murray sanoi.

Murray kertoi, että turvautuu ravintoterapeutin apuun ennen toisen kierroksen peliä. Murraylla kramppasivat reidet, kädet ja selkälihakset.

Avauspäivän yllätyksiä oli Mihail Juzhnin karsiutuminen. Hän hävisi äänekkäälle australialaiselle Nick Kyrgiokselle neljässä erässä. Kyrgios, 19, meuhkasi kolme varoitusta. Neljäs olisi tiennyt hylkäystä.

Tennistähti Roger Federerin yhteistyösopimukset ovat lajin tuottoisimmat. Federer on talouslehti Forbesin kokoamalla tennispelaajien tienestilistalla kärkilyöjä ennen Rafael Nadalia, Novak Djokovicia ja Maria Sharapovaa.

Forbesin mukaan Federerin ansiot viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden kesäkuuhun olivat yli 42 miljoonaa euroa.