Urheilu

Tallipäällikkö: Seuraamukset odottavat Rosbergiä

Nico Rosberg saa sunnuntain kolaroinnistaan Mercedes-tallilta rangaistukseksi muutakin kuin "ranteelle läpsäisyn", kertoo tallipäällikkö Toto Wolff.

Rosberg pilasi tallitoverinsa Lewis Hamiltonin kisan formula ykkösten Belgian gp:ssä. Saksalaiskuskin auton etusiipi rikkoi Hamiltonin vasemman takarenkaan kaksikon kilvoittelussa kisan toisella kierroksella.

- Jos Lewis on sanonut, että tästä tulee vain ranteelle läpsäisy eikä mitään seuraamuksia, hän ei ole tietoinen mahdollisista seuraamuksista, Wolff sanoi muttei tarkentanut toimenpiteiden luonnetta.

- Tämä on periaatekysymys. Meidän on varmistettava, ettei tällaista tapahdu uudestaan. Puhuimme asiasta kauden alussa ja sanoimme ehdottomasti "ei" keskinäisille kolareille.

Wolffin mukaan talli joutuu muuttamaan tallitoverusten keskinäisen kilvanajon sääntöjä. Hänen mukaansa on kuitenkin liian aikaista arvioida muutoksen yksityiskohtia, sillä "piru asuu yksityiskohdissa".

Hamilton oli tapahtuneesta heti kisan jälkeen kitkeränä. Brittikuskin mukaan Rosberg kertoi hänelle, että olisi voinut välttää osuman ja teki sen tarkoituksella.

Medialle kisan jälkeen puhuessaan Rosberg kuitenkin pahoitteli tapahtunutta, koska kolhu kävi tallille kalliiksi. Mercedeksellä oli tapahtumahetkellä kaksoisjohto. Hamilton joutui lopulta keskeyttämään, Rosberg sijoittui toiseksi.

Tallipäällikkö Wolffin mukaan Rosbergin sanomisia oli tulkittu väärin. Kyse oli kuljettajien ajolinjoja koskeneistä erimielisyyksistä.

- Rosberg ei antanut periksi. Hänen mielestään Lewisin olisi pitänyt antaa hänelle tilaa, mutta Lewis ei antanut. Niinpä he olivat asiasta eri mieltä ja kävivät erittäin kuuman keskustelun, mutta ei se tahallinen törmäys ollut, Wolff sanoi.