Moottoriurheilu

Latvala hukkasi parhaan tilaisuutensa

 AFP/Thomas Frey
AFP/Thomas Frey

Jari-Matti Latvala koki Saksan MM-rallissa pettymyksen, jota hän ei halua kokea enää ikinä. Turvallisessa johtoasemassa päätöspäivään lähtenyt Latvala sai MM-kamppailussa uuden tilaisuuden sarjaa johtavan Sebastien Ogierin ulosajon ansiosta, mutta Latvala lipsautti autonsa tieltä päätöspäivän ensimmäisellä pätkällä.

– Lupaan, että näin minulle ei käy enää ikinä. Ajan johtoasemassa jatkossa niin hiljaa, että varmuudella ei käy näin, Latvala tuskaili ulosajonsa jälkeen.

VW-tallitoveri Ogier johtaa MM-kilpaa edelleen 44 pisteellä. Latvala hukkasi tilaisuuden nipistää ero 16 pisteeseen.

– Valitettavasti tästä tuli meille samantyyppinen ralli kuin viime vuonna. Harmittaa todella rajusti. Tässä oli hyvä mahdollisuus ajaa ensimmäinen asfalttirallin voitto ja ottaa kiinni eroa Ogieriin, Latvala totesi ja viittasi viime vuoden ulosajoon samassa VW-tallin kotikilpailussa.

– Mahdollisuudet olisi ollut myös varmistaa merkkimestaruus, Latvala lisäsi.

Nuotista uupui
neljä kirjainta

Latvala erehtyi asfaltilta lähes minuutin johtoasemassa, kun nuotista puuttui ratkaiseva sana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Erikoiskoe lähti hyvin liikkeelle. Ajoin liukkaat osuudet maltilla. Sitten tultiin avoimelle paikalle, joka näytti kuivalta. Serpotyyppisessä mutkassa nuottina oli "vasen 1, kirraa 3, pitkä".

– Nuotista oli jäänyt pois sana "pidä", joka tarkoittaa, että olisi pitänyt säilyttää sisälinja. Kaarre meni betonireunan vieressä, jossa oli kosteutta, ja perä karkasi nurmikolle, Latvala kertoi.

Matka päättyi viinitarhaan, mutta Latvala ei osannut ihailla romanttista Moselin maisemaa.

– Täytyy yrittää tsemapata seuraavat kisat. Positiivista oli, että vauhti oli kohdallaan.

Saksan MM-ralli todisti petollisuutensa jälleen kerran. Kilpailun johtopaikkaa vaihdettiin kuin viestikapulaa, kun Ogier, Latvala ja Kris Meeke hurauttivat kukin vuorollaan johtoasemasta tienposkeen.

Belgian Thierry Neuville peri lopulta johtopaikan kilpailun päätöspäivänä ja pysyi väylällä maaliin saakka. Daniel Sordo sijoittui toiseksi ja Andreas Mikkelsen kolmanneksi. Elfyn Evans jätti tallitoverinsa Mikko Hirvosen koko viikonvaihteen kestäneen kaksintaistelun jälkeen viidenneksi.

Turun Sanomat, Trier/Helsinki

STT–PASI REIN, TAPIO NEVALAINEN