Moottoriurheilu

Schumi testasi Kimin vanhalla Ferrarilla

Kimi Räikkönen nautiskeli täysin siemauksin ikiomalla Fiat Grand Puntollaan Suomen MM-rallista, kun samaan aikaan hänen seuraavien Grand Prix -kisojen tallikaverinsa Michael Schumacher testasi suomalaiskuskin kaksi vuotta vanhaa F2007-Ferraria Mugellon yksityisradalla.

Schumacher ajoi yhteensä 67 kierrosta. Nopein aika 1.23,736 oli muodollisuus, jota on turha vertailla mihinkään.

– Olen hyvin tyytyväinen tähän päivään. Nyt täytyy katsoa, miten niskani reagoi rasitukseen ja katsotaan sitten, miltä tuntuu nukuttuani yhden yön, Schumacher selvitti.

Schumacher ajoi asiakaspuolelta lainattua keräilyautoa, jossa käytettiin GP2-tason slicksrenkaita.

– Pääsin nopeasti tasaisiin kierrosaikoihin. Oli hienoa ajaa, vaikka se olikin tällainen asiakasauto, Schumi totesi.

Asiakaspuolella toimii Schumacherin entinen kilpainsinööri Luca Baldisseri, joka ensin hyllytettiin ratahommista ja siirrettiin sittemmin tehtaaltakin pois urheiluasioiden parista.

Ainakin yksi
estää testin

Schumacher aikoo testata samaa vanhaa Ferraria myös ensi viikolla. Ferrari on anonut talliyhdistys FOTA:lta saksalaisveteraanille erikoislupaa testata tämän vuoden F60-autolla ennen Valencian kisaa. Turun Sanomien tietojen mukaan ainakaan yksi talli ei aio suostua pyyntöön.

Red Bull, Toro Rosso, Renault ja Toyota väläyttivät välittömästi vihreää valoa Ferrarin testipyynnölle.

Testaaminen olisi periaatteessa mahdollista 15.elokuuta jälkeen, kun tallien sopima elokuun kesäloma on ohitse. Tehtailla sallitaan toistaiseksi vain tietyt huoltotyöt.

Schumacherille testi uudella autolla olisi tärkeä, sillä hän ei ole käyttänyt vielä lainkaan KERS-systeemiä.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA