F1

FIA pelkää lisämenetyksiä

Kansainvälinen autoliitto FIA otti pettyneenä vastaan BMW:n ilmoituksen F1:stä luopumisesta. BMW jättää moottoriurheilun kuninkuusluokan tämän vuoden jälkeen. FIA:n mielestä syy päätökseen on maapallon taloutta ravistelevassa kriisissä.

– Ei voi olettaa, että autovalmistajat jatkavat suurten summien sijoittamista formula ykkösiin, jos tehtaiden elinkelpoisuus riippuu säästämisestä ja irtisanomisista, yksikköjen sulkemisesta ja veronmaksajien tuesta, FIA:n tiedotteessa todetaan.

Suurista autovalmistajista Toyotan on odotettu seuraavaksi ilmoittavan, että jättää F1:t. Toyota ehätti jo keskiviikkona toppuuttelemaan olettamusta ennenaikaiseksi. Vuonna 2002 F1:iin tullut Toyota jatkaa sarjassa. Isoista japanilaista autovalmistajista Honda luopui sarjasta viime vuonna.

FIA on vaatinut, että F1:n kustannuksia on pakko saada alas ongelmien ratkaisemiseksi. FIA arvostelee valmistajia, joille tämä ei sopinut.

– Jos eräiden tallien johtajat eivät olisi vastustaneet näitä uusia toimia vahvasti, BMW:n ja muiden samantapaiset ilmoitukset olisi voitu välttää.

STT/Pariisi