Urheilu

Uinnin kumipukukielto voi venyä kevääseen

Uinnin maailmanennätyskarkelot saattavat jatkua ensi kevääseen saakka. Kansainvälinen uimaliitto Fina vahvisti tänään korkean teknologian ns. kumipukujen kieltämiseen tähtäävän päätöksen, mutta uudet säännöt saattavat tulla voimaan vasta huhti-toukokuussa.

Tärkein pykälä koskee pukujen materiaalia. Finan toimitusjohtaja Cornel Marculescu selvitti, että jatkossa uimapuvut tehdään tekstiilistä. Tekstiilin tarkan määritelmän aikaansaamiseksi Fina on koonnut asiantuntijaryhmän, jonka tulos on määrä saada pukuvalmistajille syyskuun loppuun mennessä.

Rooman MM-kilpailuissa on uitu kolmena päivänä 15 maailmanennätystä kumipuvuilla. Kaksi vuotta sitten edellisissä MM-kilpailuissa Melbournessa koko uintiviikko tuotti 15 maailmanennätystä.

Viimeistään ensi keväänä kiellettävillä puvuilla uitujen ja uitavien maailmanennätysten kohtalo on yhä auki. Marculescu sanoi jo viime viikolla, ettei Finalla ole mitään syytä olla kunnioittamatta esimerkiksi Roomassa syntyviä ME-tuloksia. Tänään hän vihjasi, että kanta saattaa muuttua.