Urheilu

Zlatanille viisivuotinen sopimus Barcelonasta

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Zlatan Ibrahimovic on tehnyt viiden vuoden mittaisen sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Barcelonan kanssa. Ennen sopimuksen allekirjoittamista Ibrahimovic läpäisi Barcelonan lääkärintarkastuksen.

– Tuntuu siltä kuin eläisin unelmaani. Viime viikot eivät ole olleet helppoja, totesi ruotsalaistähti siirtonsa varmistuttua.

Ibrahimovic siirtyy Barcelonaan italialaisesta Interistä. Kaupan arvo on 66 miljoonaa euroa. Siirtosumman osana toiseen suuntaan matkaa kamerunilaishyökkääjä Samuel Eto'o, jonka arvoksi laskettiin 20 miljoonaa. Välirahaa maksetaan näin ollen 46 miljoonaa euroa.

Lisäksi Inter saa valkovenäläisen Aleksandr Hlebin vuodeksi lainaan. Vuoden jälkeen milanolaisseuralla on mahdollisuus ostaa Hleb.

– Vain yksi seura voi ostaa minut ja se on Barcelona. Haluni tulla Barcelonaan oli liian suuri, jotta olisin jäänyt Interiin.

Barcelonan lääkäreiden mukaan Ibrahimovicin vasemmasta kädestä on murtunut yksi sormi Interin viime viikon ystävyysottelussa Chelseaa vastaan. Se ei kuitenkaan estänyt kaupan toteutumista.