F1

Loeb onnittelee Kimiä rallipäätöksestä

TS-SPECIAL

Autourheilun maailmankirjat menevät sekaisin, kun ratojen ja rallipolkujen maailmanmestarit piipahtavat toistensa hallitsemissa MM-sarjoissa.

Kimi Räikkönen ajaa Fiat Grande Puntollaan heinä-elokuun vaihteessa Jyväskylän MM-rallissa. Sebastien Loeb puolestaan neuvottelee vakavissaan osallistumisesta F1-kauden päättävään Abu Dhabin Grand Prix -kisaan marraskuussa Toro Rosson autolla.

Turun Sanomat tiedusteli kummankin mestarismiehen mietteitä toinen toisensa suunnitelmista.

Loeb puolustaa Jyväskylässä viime vuoden voittoaan.

– F1-kuljettajalta päätös osallistua Suomen ralliin on erittäin rohkea veto. Vaikka se onkin samalla Kimille ’’kotikisa’’, tämä ralli on yksi kaikkein vaativimmista, kaikkein teknisimmistä, kaikkein nopeimmista ja kaikkein vaikeimmista koko kaudella. Mutta se on myös yksi upeimmista ralleista, ehkä se kaikkein upein.

– En osaa mitata Kimin rohkeutta, mutta ylistän hänen yrityshaluaan kokeilla uutta kilpaluokkaa, jota ei voi verrata mihinkään hänen aiempaan kokemukseensa. Toivon Kimin ottavan tapahtumasta maksimaalisen nautinnon ilman valtavia menestyspaineita. Kuka tietää, ehkä hän löytää rallista uuden lajin itselleen, Loeb lähetti terveisensä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Helpompaa
kuin Loebille

Räikkönen on tavannut Loebin vain, kun miehet palkittiin samaan aikaan vuoden 2007 mestaruuksista FIA:n mitaligaalassa Monacossa.

– Sebastien on nopea, rento ja hyvä tyyppi. Raudanluja ammattilainen. Uskon kuitenkin, että hyppäys F1:stä ralliautoon on sittenkin helpompi kuin siirtyminen rallin puolelta toiseen suuntaan. F1 on nopeampi ja siksi ralliautossa on hetki enemmän reaktioaikaa. Lajit ovat kuitenkin ihan erilaiset, kun toisessa maisema vaihtuu koko ajan ja toisessa kierretään samaa rataa, Räikkönen ruotii.

Sekä Fiatilla rallin ja Ferrarilla F1:n tallipäällikkönä toiminut Cesare Fiorio ehti jo povata kummallekin mestarille pakollista pitkää opetteluaikaa, jos aikovat vaihtaa lajeja.

– Ymmärrän hyvin sen kiehtovuuden, joka rallin ja F1:n välillä vallitsee. Mutta ovat Kimi ja Sebastien sitten miten kyvykkäitä kuljettajia tahansa omassa lajissaan, eivät hekään heti ole kilpailukykyisiä ilman oppipoika-aikaa vaihtaessaan autoja. Välittömät menestyspuheet kuuluvat mediapeliin, Fiorio opastaa.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA