Urheilu

Portsmouth siirtyy arabiomistukseen

Dubailaisesta liikemiehestä Sulaiman al-Fahimista tulee jalkapallon Englannin valioliigaseura Portsmouthin uusi omistaja. Al-Fahim teki kaupat entisen omistajan Alexandre Gaydamakin kanssa toukokuussa, ja tänään Valioliiga vahvisti hänen olevan kelvollinen uudeksi omistajaksi.

32-vuotias Al-Fahim oli jo vuosi sitten mukana, kun Abu Dhabi United Group otti vallan Manchester Cityssä. Sittemmin hän ei ole kuitenkaan kuulunut seuran toimintaan, mutta oli huhujen mukaan kiinnostunut ostamaan Chelseaa venäläiseltä Roman Abramovitshilta aiemmin tänä vuonna.

Al-Fahimista tulee Portsmouthin uusi puheenjohtaja, ja hän suunnittelee uudistavansa joukkueen kotikentän Fratton Parkin. Ensi töikseen Al-Fahim solmi helmikuussa päävalmentajan paikalle tulleen Paul Hartin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Hart korvasi talvella tehtävässä Tony Adamsin ja piti joukkueen pääsarjassa. Portsmouth sijoittui Valioliigassa 14:nneksi ja voitti vuosi sitten Englannin cupin.

Gaydamak ilmoitti myyntiaikeistaan viime joulukuussa. Hän ei omien sanojensa mukaan ehtinyt olla seuran toiminnassa riittävästi mukana.