Urheilu

Nieminen sai luvan kahden käden rystylyöntiin

Kolme viikkoa vielä, ja tennispelaaja Jarkko Nieminen pääsee lyömään täysipainoisesti myös kahden käden rystylyöntiä. Rannevammasta toipuvan Niemisen aikataulu tietää sitä, että hän on kuntoutumassa 31. elokuuta alkavaan Yhdysvaltain avoimeen mestaruusturnaukseen. Sitä ennen hän pelaa mahdollisesti yhden ATP-turnauksen Pohjois-Amerikassa.

– Lääkäri antoi torstaina luvan, että saan aloittaa varovasti kahden käden rystylyönnit. Ranne on toipunut hyvin, mutta sitä pitää vielä vahvistaa. Olisi loistava juttu, jos saisin yhden esikisan alle ennen US Openia, Nieminen kertoi STT:lle puhelimitse.

Nieminen loukkasi oikean ranteensa toukokuun alussa Tunisiassa, ja ranne leikattiin keväällä kotimaassa. Kesän aikana Nieminen on kuntouttanut kättään ahkerasti muun muassa venyttelyllä, kuminauhaharjoittelulla ja pienillä käsipainoilla.

Vaikka oikea käsi on ollut Niemisen tennisharjoittelussa poissa pelistä, vasenkätinen Nieminen on pystynyt treenaamaan vahvasti sellaisia pelin osa-alueita, joilla hän ei tarvitse oikean käden tukea. Niinpä hän uskoo palaavansa kentille hyvässä iskussa.