Urheilu

Niemelle mäkihypyn yllätysmestaruus tynkäkilpailussa

Sami Niemi on voittanut mäkihypyn normaalimäen Suomen mestaruuden Ounasvaaralla Rovaniemellä. Lehtikuva/ Martti Kainulainen
Sami Niemi on voittanut mäkihypyn normaalimäen Suomen mestaruuden Ounasvaaralla Rovaniemellä. Lehtikuva/ Martti Kainulainen

Ounasvaaran Hiihtoseuran Sami Niemi otti uransa ensimmäisen mäkihypyn Suomen mestaruuden voittamalla kotimäessään normaalimäen kilpailun.

Niemen mestaruus tuli reilun pisteen erolla ennen Kuusamon Lauri Asikaista. Kautensa tähän kilpailuun päättänyt Asikaisen seurakaveri Anssi Koivuranta jäi voittajasta jo yli 11 pistettä.

Hankalien tuuliolosuhteiden vuoksi kilpailussa hypättiin vain yksi kierros.

– Oli oikein mukava voittaa, 23-vuotias Sami Niemi sanoi.

– Hyppy oli mielestäni hyvä, vaikka tuulirako oli huono. Ponnistuksen ajoitus oli kuitenkin kohdallaan, mikä toi hyppyyn tarvittavaa korkeutta ja pituutta, Niemi kertasi voittohyppyään.

Niemi on voittanut tällä kaudella Universiadeissa. Alkukauttaan tuore mestari piti onnistuneena, sitten tuli takapakkia ja nyt meno on taas piristynyt.

– Teimme muutamia muutoksia ylämäen laskuasentoon ja Joona Vazana tuli henkiseksi valmentajaksi isä-Veskun johtamaan valmennusryhmään, Niemi kertoi.

– Vazana on muuttanut suhtautumistani asioiden tekemiseen, Niemi kiittelee.

Hopeamies Asikainen luonnehti kauttaan epätasaiseksi. Paras sijoitus tuli Falunin maailmancupissa, jossa hän pääsi yhdeksänneksi.

Asikaisen piti hakea hyppyään aina Continental-kisojen kautta.

– Hyppy löytyi lopulta Kulmin lentomäen kisassa, Asikainen kertasi vuoristoratamaista talveaan.

Koivuranta kertoi jo kymmenen vuotta vihoitelleesta selkävaivastaan.

– En saa sen vuoksi rentoa ylämäen laskuasentoa, mikä heijastuu sitten koko hyppyyn, Koivuranta selvitti.

TS–STT