Moottoriurheilu

Pessimistin päivänpaiste

Kolumni 28.2. Renaultin moottorileirissä ei näy hymynhäivää Bahrainin Grand Prix -varikolla, vaikka aurinko helottaa ja testi-ilma on mitä parhain.

Erityisesti ilmeet ovat synkkiä neljä mestaruutta perätysten napsineen Red Bullin tutun tummansinisiin univormuihin sonnustautuneiden insinöörien palavereissa. Vaihtoehdot kunniakkaaseen uuden kauden aloittamiseen kahden viikon kuluttua Australiassa ovat käyneet vähiin.

Päästäkseen maaliin asti avauskisassa Renaultin autot joudutaan asentamaan ns. turvasäätöihin, jolloin körötellään hiljaa ja toivotaan parasta. Jos viritykset tekee kilpa-ajamista varten, saumat selvitä ruutulipulle hupenevat lähes olemattomiin, kun ylikuumeneminen velloo kuin epidemia.

Renaultin joukoissa Caterhamilla ajava ruotsalaistulokas Marcus Ericsson näytti viime viikolla mallia, miten maaliin Melbournessa voi ajaa. Hän ajoi toivottoman hitaita kierrosaikoja – mutta ajoi kaavaillut kierrosmäärät joka tapauksessa.

Rupattelin perjantaina Ericssonin mentorina toimivan entisen kilpakuljettajan Eje Elghin kanssa Renaultin tilanteesta, kun käännettä parempaan ei näytä löytyvän.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Elgh paljasti sentään saaneensa Renaultin insinöörit hetkeksi naurunremakkaan.

– Kerroin, että tähän tilanteeseen löytyy sekä pessimistinen että optimistinen mielipide. Pessimistin mukaan tämän huonommaksi tilanne ei voi enää mennä, mutta optimisti uskoo, että kyllä voi...

Kaikkein kovimmalle tällä hetkellä joutuu nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel. Häntä neuvotaan olemaan vihastumatta.

Tunnen Vettelin sen verran hyvin, jotta tiedän, ettei hän 2-3 keskeytyksen jälkeenkään ala jyrkästi kritisoida talliaan – kuten Fernando Alonso tekisi. Mutta ei voittamaan tottunut mestari sellaista tilannetta kyllä pitkään sietäisi.

Turun Sanomat, Manama

HEIKKI KULTA