Urheilu

Viiva karkaa Pelicansilta, HPK pyrkii nauttimaan

Kun panokset Liigassa kasvavat, alkaa Pelicansin ote hieman lipsua. Olympiatauon jälkeen Pelicans on ottanut kaksi kertaa voittomaalikilpailun jälkeen kärsäänsä. Peliesityksissäkään ei ole ollut juuri kehumista, pikemminkin päinvastoin.

Lahtelaisjoukkue ei yltänyt HPK:ta vastaan lähellekään parastaan.

– Kyllähän meidän pelaamisemme oli sellaista pakonomaista puurtamista. Rentous puuttui ja se näkyi etenkin maalipaikoissa. Kiekollinen peli oli myös aika karmeaa. Syötöt karkailivat sinne sun tänne. Harmittaa vietävästi, mutta ei auta kuin painaa eteenpäin, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta sanoi.

Vaikean kauden pelannut HPK:n Tuomas Vänttinen iski joukkueensa avausmaalin. Kerhon tilanne ei ole helppo. Täydellisellä lopulla ja HIFK:n kompuroidessa kymmenes sija on vielä mahdollisuuksien rajoissa.

– Kyllä me kahlaamme loppukauden peli kerrallaan. Ammattiylpeydellä klaaraamme homman kotiin. Nyt ei tarvitse ainakaan jännittää, vaan voimme painaa rennosti, Vänttinen sanoi.

– Olen itse pystynyt pelaamaan vain reilut 30 peliä. Kun palasin loukkaantumisen jälkeen tositoimiin, pudotuspeliviiva oli karannut jo kovin kauas. Vaikea ja hankala kausi on ollut, mutta kunnialla taistellaan. Pelataanhan tässä vähintään ensi kauden pelipaikoista, Vänttinen korosti.

TS–STT