Urheilu

Kahdeksan suomalaista suunnisti cupin A-finaaliin

Suunnistuksen maailmancup alkoi suomalaisittain vaihtelevissa merkeissä Turkissa perjantaina kisatulla keskimatkan karsinnalla.

Keskimatkan A-finaalissa nähdään lauantaina Turkin Kemerissä suomalaisista neljä miestä ja neljä naista, kun A-finaalin ulkopuolelle jäi yhdeksän suomalaista.

Miesten karsinnassa sveitsiläiset Matthias Kyburz ja Martin Hubmann ottivat kaksoisvoiton. Suomalaisista karsinnan nopein oli Jani Lakanen sijalla 18. Ensikertalaiset Aaro Asikainen (19.) ja Mikko Siren (24.) selvittivät kivikkoisessa karsintamaastossa mainiosti tiensä finaaliin.

– Erittäin hyvää ja ennakkoluulotonta tekemistä molemmilta ensikertalaisilta – molemmat juoksivat kevyesti finaaliin, kehui päävalmentaja Taini Asikaista ja Sireniä.

Fredric Portin oli viimeinen A-finaaliin selviytynyt jaetulla sijalla 29. Suomen miehistä A-finaalin ulkopuolelle jäivät Otto Simosas, Jonne Lakanen, Tero Föhr sekä hylätyt Mårten Boström ja Pasi Ikonen. Ikonen kävi aivan radan lopussa väärällä rastilla ja Boströmin leimasimesta puuttui neljän rastin leimaukset.

Naisten karsintakilpailussa ruotsalaiset olivat vahvoilla. Lena Eliasson ja Helena Jansson muodostivat kärkikaksikon neljän sekunnin erolla. Paras suomalainen oli sijalle 11 suunnistanut Anni-Maija Fincke. Hänen lisäkseen lauantain A-finaaliin jatkavat Sofia Haajanen, Venla Niemi ja Saila Kinni. Marika Teini putosi seitsemän sekunnin erolla A-finaalista. Teinin lisäksi B-finaaliin jäivät Maija Sianoja, Marjo Liikanen ja Tuulia Viberg.

TS