Leijonat

Suomen joukkue jääkiekon MM-kisoihin selvillä – Patrik Lainetta ei nähdäkään Leijona-paidassa

RICHARD A. WHITTAKER/ICON SPORTS
Patrik Laine kuvattuna vuonna 2021 Winnipeg Jetsin paidassa. Nykyään hän pelaa Columbus Blue Jacketsissa.
Patrik Laine kuvattuna vuonna 2021 Winnipeg Jetsin paidassa. Nykyään hän pelaa Columbus Blue Jacketsissa.

Suomen joukkue Tampereella pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin on valittu. Joukkueessa on mukana 16 miesten maailmanmestaria, kymmenen olympiavoittajaa ja viisi miesten arvoturnauksen ensikertalaista. Joukkueesta löytyvät myös Stanley Cup -voittajat Olli Määttä ja Mikko Rantanen.

Sen sijaan aiemmin julkistetuista nimistä Patrik Laine ei osallistukaan MM-kisoihin. Joukkueen GM Jere Lehtinen kertoo tiedotteessa, ettei Laine ole edelleenkään täydessä pelikunnossa.

– Olemme olleet yhteyksissä Paten kanssa viikon aikana ja vaikka hänelle tämä on tietysti iso pettymys, lähetti hän joukkueelle kovasti tsemppiä peleihin, Lehtinen sanoo.

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan tämän vuoden pelaajavalinnat olivat koko hänen päävalmentajuutensa vaikeimmat. Monta taitavaa, maajoukkueestakin tuttua pelaajaa jäi tällä kertaa kokoonpanon ulkopuolelle, hän kertoo.

– On kuitenkin hienoa nähdä, kuinka moni pelaaja on valmis laittamaan itsensä likoon maajoukkueen puolesta, terävimmästä kärjestä alkaen. Halu edustaa Suomea on kova, iso kiitos siitä, Jalonen kiittelee.

MM-joukkueeseen voi nimetä 22 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Varsinaiset kisapassit leimataan kisojen aattona torstaina. Tänään julkistettu ryhmä kokoontuu Tampereelle tiistaina. MM-kisat pelataan Tampereella ja Riiassa 12.–28. toukokuuta.

Jääkiekon MM-kisat 2023

Suomen kokoonpano

Maalivahdit

Heljanko Christian

Larmi Emil

Olkinuora Jussi

Puolustajat

Friman Niklas

Koivisto Miika

Lehtonen Mikko

Matinpalo Nikolas

Määttä Olli

Ohtamaa Atte

Pokka Ville

Seppälä Mikael

Hyökkääjät

Anttila Marko

Armia Joel

Björninen Hannes

Hartikainen Teemu

Kakko Kaapo

Kapanen Kasperi

Lammikko Juho

Manninen Sakari

Merelä Waltteri

Oksanen Ahti

Pesonen Harri

Rantanen Mikko

Sallinen Jere

Suomela Antti