Jääkiekko

Naisleijonien MM-kisajoukkueessa kuusi ensikertalaista – Susanna Tapani puuttuu ryhmästä

JORI LIIMATAINEN
Muutama viikko sitten 30 vuotta täyttänyt Susanna Tapani (77) on keskittynyt tällä kaudella pelkästään ringetteen. Häntä ei nähdä jääkiekon MM-kisoissa huhtikuussa, joissa Suomi yrittää kirkastaa alkusyksyllä tahriintunutta kilpeään.
Muutama viikko sitten 30 vuotta täyttänyt Susanna Tapani (77) on keskittynyt tällä kaudella pelkästään ringetteen. Häntä ei nähdä jääkiekon MM-kisoissa huhtikuussa, joissa Suomi yrittää kirkastaa alkusyksyllä tahriintunutta kilpeään.

Jääkiekkoa viimeksi alkusyksyllä järjestyissä naisten MM-kisoissa pelannut Susanna Tapani ei ole mukana Naisleijonien MM-ryhmässä tämän vuoden MM-kisoissa. Ringeten SM-sarjan loppuotteluihin parhaillaan valmistautuva Tapani on kuulunut viime vuosina jääkiekkomaajoukkueen tärkeimpiin hyökkääjiin, mutta nyt laitilalaislähtöistä turkulaista ei nähdä kisoissa. Toinen pitkäaikainen kärkihyökkääjä, Ruotsin Frölundassa liiganousua juhlinut Michelle Karvinen puuttuu niin ikään ryhmästä.

Naisten MM-kisat pelataan 5.–16. huhtikuuta Kanadan Bramptonissa. Suomen joukkueen tavoitteena on edetä lohkovoiton ja puolivälierävoiton kautta mitalipeleihin ja ensi vuodeksi takaisin ylempään alkusarjan lohkoon.

– Joukkueessamme on kokemusta, voitontahtoa, energisyyttä ja tuoreutta, päävalmentaja Juuso Toivola kiteyttää Naisleijonien MM-joukkueen Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Joukkueen rungon muodostavat kokeneet arvokisakävijät, mutta mukana on myös kuusi naisten arvokisojen ensikertalaista: maalivahdit Sanni Ahola ja Emilia Kyrkkö, puolustaja Siiri Yrjölä ja hyökkääjät Anna-Kaisa Antti-Roiko, Oona Havana ja Anni Montonen.

Viikonloppuna vaarallisen näköisesti Ruotsin finaaleissa loukkaantuneen kapteeni Jenni Hiirikosken toipumisennuste näyttää hyvältä ja hän on mukana tiistaina julkaistussa joukkueessa.

Tuloksellisesti Suomen tavoitteet ovat kirkkaat viime syksyn katastrofin jälkeen, jolloin joukkue jäi mitalipelien ulkopuolelle.

– Haluamme jatkaa kauden kolmen EHT-turnauksen voitokasta ja laadukasta tekemistä. Tavoitteena on napata ensin lohkovoitto alkusarjasta ja sitten puolivälierästä, Toivola linjaa.

Voitto puolivälieristä tarkoittaisi paluuta mitalipeleihin ja samalla se toisi ensi vuoden MM-kisoihin paikan ylemmästä alkusarjan lohkosta.

Naisleijonat matkustaa Niagara Fallsiin tiistaina 28. maaliskuuta. MM-leirin päätteeksi joukkue kohtaa lauantaina 1. huhtikuuta pelattavassa harjoitusottelussa Kanadan.

Fakta

Naisleijonien kokoonpano MM-kisoissa 2023

Maalivahdit:

Ahola Sanni, St. Cloud State University, Yhdysvallat

Kyrkkö Emilia, Team Kuortane

Keisala Anni, HV71 Jönköping, Ruotsi

Puolustajat:

Karjalainen Sini, Univ. of Vermont, Yhdysvallat

Lindstedt Rosa, Brynäs IF, Ruotsi

Yrjölä Siiri, HIFK

Hiirikoski Jenni, Luleå HF, Ruotsi

Rantala Sanni, KalPa

Laitinen Nelli, Univ. Of Minnesota, Yhdysvallat

Parkkonen Krista, Univ. of Vermont, Yhdysvallat

Savolainen Ronja, Luleå HF, Ruotsi

Hyökkääjät:

Vanhanen Sanni, HIFK

Havana Oona, Kärpät

Nieminen Petra, Luleå HF, Ruotsi

Rakkolainen Emmi, Kiekko-Espoo

Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät

Vainikka Viivi, Luleå HF, Ruotsi

Yrjänen Kiira, HV71 Jönköping, Ruotsi

Montonen Anni, Kiekko-Espoo

Nylund Jenniina, St. Cloud State University, Yhdysvallat

Vesa Emilia, HIFK

Sundelin Sofianna, Team Kuortane

Tulus Noora, Luleå HF, Ruotsi

Liikala Julia, HIFK

Suomen ohjelma alkulohkossa

Ke 5. huhtikuuta kello 18.00 Ranska – Suomi

Pe 7. huhtikuuta kello 22.00 Suomi – Saksa

Su 9. huhtikuuta kello 18.00 Suomi – Ruotsi

Ma 10. huhtikuuta kello 18.00 Unkari – Suomi