Salibandy

Lehdet: TPS valitsi F-liigan otteluisännäksi kansanedustajaehdokkaan – kannattajat suivaantuivat

JORI LIIMATAINEN

TPS:n kisaisäntävalinta salibandyn F-liigan sunnuntaiseen puolivälieräotteluun sai joukkueen kannattajat takajaloilleen, kertovat Helsingin Sanomat ja Iltalehti. Ottelua isännöimään oli valittu paikallinen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok), joka on ehdolla myös huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Fanien mielestä TPS:n otteluisäntävalinta oli arviointivirhe.

– TPS-kannattajat ei hyväksy Seuran ottelutapahtumien hyödyntämistä puoluepolitiikan ajamiseen, olivat kampanjoivan ehdokkaan poliittiset ajatukset millaisia tahansa, kannattajat kirjoittivat lauantaina Twitterissä julkaistussa kannanotossaan.

Fanien arvostelu kohdistui ainoastaan seuraan, joka salli vaalityön yleisötapahtumassa.

– Vaikka politiikkaa ei voi erottaa urheilusta sen enempään kuin mistään muustakaan yhteiskunnan osa-alueesta, näin vahva leimautuminen yksittäiseen puolueeseen ei ole nykypäivänä TPS:lle ja sen lähestyttävyydelle hyväksi riippumatta siitä, millaisia kytköksiä takavuosina on ollut tai koettu olevan, fanit perustelivat kannanotossaan.

Ennen sunnuntain ottelua TPS kertoi, että joukkue ja otteluisäntä haluavat keskittää huomion pudotuspeliin.

– Otteluisännän ja TPS:n toiveesta tämän illan ottelussa keskitetään huomio tärkeään pudotuspeliin sekä TPS:n ja alueen seurojen juniorityöhön. Kiitämme TPS-yhteisöä palautteesta, TPS tiedotti Twitterissä.

Kannattajat puolestaan kiittivät seuraa nopeasta ja asiallisesta reagoinnista sekä pitivät asiaa tyylikkäästi loppuunkäsiteltynä.

TPS hävisi sunnuntaina ottelunsa espoolaiselle Westend Indiansille 2–4. Ottelua seuraamassa oli vajaa 500 katsojaa.