Miekkailu

Kupittaan perinteinen miekkailun maailmancup perutaan, syynä venäläisten hyväksyminen mukaan lajin kilpailutoimintaan

ARI-MATTI RUUSKA
Viime syksynä Kupittaalla miekkailtiin vielä maailmancupin kisa. Arkistokuva on virolaisten Sten Priinitsin (vas.) ja Valentin Altuninin kohtaamisesta.
Viime syksynä Kupittaalla miekkailtiin vielä maailmancupin kisa. Arkistokuva on virolaisten Sten Priinitsin (vas.) ja Valentin Altuninin kohtaamisesta.

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliitto on päättänyt perua vuosittain Turussa järjestettävän Kupittaa Tournament -kisan ensi syyskuulta. Turun kisa on Kansainvälisen miekkailuliitto FIE:n satelliittimaailmancupin osakilpailu.

Kilpailu oli tänä vuonna tarkoitus järjestää 23.–24. syyskuuta.

Suomen liiton hallitus teki päätöksensä maanantaina. Se perustelee tiedotteessaan ratkaisua Kansainvälisen liiton päätöksellä sallia venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden ja toimitsijoiden osallistumisen kansainväliseen kilpailutoimintaan huhtikuusta alkaen.

Suomen liitto (SM5L) tuomitsee päätöksen ja katsoo että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voivat palata kansainväliseen kilpailutoimintaan vasta sitten, kun Venäjä hyökkäyssota Ukrainassa on päättynyt.

Koska SM5L ei voi estää venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumista yhdessä Turun miekkailijoiden kanssa järjestettävään Kupittaan kilpailuun, liitolle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin perua kilpailun satelliittimaailmancupin status vuodelta 2023.

Liitto selvittää mahdollisuutta järjestää kilpailu Kupittaalla ilman kansainvälistä statusta.