NHL

Raikuvat aplodit, kaksi maalia ja loukkaantuminen tekivät Artturi Lehkosen paluusta Montrealiin näyttävän mutta kitkerän

JANE ILTANEN
Artturi Lehkosen paluu Montrealiin oli tuloksekas mutta lopulta kitkerä. Kuva viime kesältä Turusta.
Artturi Lehkosen paluu Montrealiin oli tuloksekas mutta lopulta kitkerä. Kuva viime kesältä Turusta.

Turkulaishyökkääjä Artturi Lehkosella oli ikimuistoinen paluu vanhaan kotikaupunkiinsa yön NHL-kierroksella. Kesken viime kauden Coloradoon siirtynyt Lehkonen palasi ensimmäistä kertaa Montrealiin muussa kuin Canadiensin nutussa.

Ennen ottelua kotiyleisö antoi pitkät ja äänekkäät suosionosoitukset Lehkoselle, joka pelasi Montrealissa vajaan kuuden kauden aikana yli 400 ottelua.

Kentällä hyökkääjä ei ujostellut vanhan seuransa kurittamista, vaan ohjasi kaksi osumaa maalin edestä ja alusti yhden hyvällä syötöllä. Colorado otti lopulta runsasmaalisen 8–4-voiton.

Lehkosen tehot 2+1 syntyivät alle kymmenen minuutin jääajalla, sillä hän joutui jättämään ottelun kesken murrettuaan sormensa. Avalanchen päävalmentaja Jared Bednarin kertoi tiistaina, että suomalainen on sivussa neljästä kuuteen viikkoa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Coloradon tähtihyökkääjä Mikko Rantanen jatkoi ottelussa matkaansa kohti 50 maalia iskemällä yhden osuman. Lisäksi noustelainen sai syöttöpisteen toiseen Lehkosen maaleista, joten hänen kokonaissaldonsa 65 runkosarjaottelussa on 43+35. NHL:n maalipörssissä Rantanen on jaetulla kolmannella sijalla Edmontonin Connor McDavidin (55) ja Bostonin David Pastrnakin (46) takana.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Lehkosen pisteiden synnyn voi katsoa alla olevalta videolta.